Hyppää sisältöön

Varusmies korjaamassa läppäriä

Tietotekniikka-ala

Alan tehtäviä on miehistölle (255 pv) sekä johtajille (347 pv).

ICT-tukihenkilö

Tehtävä antaa valmiuksia toimia tulevaisuuden tietohallinnon, -turvan ja -tekniikan ammattilaisena yksityisellä ja julkisella sektorilla. Sisältää asiakaspalvelu-, ylläpito- ja kehittämistehtäviä, ja työskentely tapahtuu usean eri tietoturvaluokituksen tietoteknisissä ympäristöissä.


Järjestelmäasentaja

Järjestelmäasentaja Tehtävässä toimitaan Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen alaisuudessa ja ohjauksessa joukko-osaston järjestelmäasentajana. Tehtävänä on lähitukipalvelujen tuottaminen, mm. lähiverkkojen ylläpito- ja rakennustehtävät, turvatekniikan työt ja ATK-lähituen asennustehtävät. Lisäksi tehtävään kuuluu käyttäjille annettava tekninen tuki, lisälaitteiden ja ohjelmistojen asennukset. Tarkempi työnkuva määritellään oman osaamisesi perusteella.


Kybervarusmies

Tehtävässä osallistutaan mm. blue team vs. red team -harjoitustoimintaan, rakennetaan palveluita ja testataan niiden turvallisuutta sekä suoritetaan ohjelmointiprojekteja.


Ohjelmoija

Ohjelmointitehtävissä tarvitaan omatoimisuutta ja taitoa etsiä itsenäisesti ratkaisuja tietoteknisiin ongelmiin verkkomaailmasta. Osa ohjelmoijien tehtävistä painottuu opetukseen liittyviin teknisiin ratkaisuihin, kuten mobiilipeleihin. Lisäksi tarjolla on mahdollisuus osallistua myös ohjelmistorobotiikan tai raportoinnin kehittämiseen.


Tietojärjestelmäasentaja-aliupseeri

Tietojärjestelmäasentaja-aliupseereille koulutetaan tietoliikennetekniikkaa ja käytännön järjestelmä- ja laitetekniikkaa, ei niinkään ohjelmointia. Pääaiheina ovat kiinteiden tiedonsiirtoyhteyksien ja niistä koostuvien verkkojen asennus, käyttöönotto ja kunnostus. Koulutuksessa rakennetaan ja kunnostetaan kiinteitä tiedonsiirtoverkkoja eri puolilla Suomea. Kurssille vaaditaan johtajakoulutuskelpoisuus ja lisäksi hakijoille teetetään pääsykoe.


Virtuaalikoulutushenkilö

Tehtävässä käytetään ja kehitetään Puolustusvoimissa koulutuskäytössä olevaa Virtual Battlespace 3 (VBS3) -simulaattoria, joka on ammattilaisversio ArmA-tietokonepelistä. Virtuaalikoulutustukihenkilö toimii joko ohjelmoijana tai 3D-mallintajana. Ohjelmoijan tehtäviin kuuluu erilaisten skriptien kirjoittamista, pelikarttojen mallinnusta sekä 3D-mallinnuksien konfigurointia eli peliin saattamista. 3D-mallintajan tehtäviin kuuluu Puolustusvoimien kaluston mallintamista, teksturointia ja valokuvausta. Mallintajan käytössä ovat muun muassa Blender, 3ds Max, Quixel Suite ja Adobe Photoshop CS5. Päivittäisiin tehtäviin kuuluu myös simulaattoriluokkien ylläpito ja simulaatioharjoituksissa apukouluttajana ja tukihenkilönä toimiminen.

Hakijoille järjestetään omassa joukko-osastossaan haastattelu ja valintakoe.


Ylläpitäjä

Ylläpitäjä (ITC-tukihenkilö) päivittää Puolustusvoimien verkkosivuja, joilla on vuodessa 13 000 000 sivulatausta. Ylläpitäjä osallistuu osaltaan ylläpidon lisäksi myös sivujen jatkokehittämiseen.  Lisäksi ylläpitäjä tekee kyselyjä, tulostaa statistiikkoja, neuvoo sisällöntuottajia ja tarvittaessa kirjoittaa sujuvasti ohjeita. Osaamisen mukaan ylläpitäjä on tehnyt myös pieniä ohjelmistoja.

 
Kysymyksiä erityistehtävistä?

WhatsApp

Kysymyksiä erityistehtävistä?

Lähetä WhatsApp-viesti 0299 570 289
Kybervarusmies, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus

Erityistehtäväesittelyt

Kybervarusmies, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus

Tutustu kybervarusmiehen tehtäviin
Graafikko ja ylläpitäjä, Mediatuotantotiimi

Erityistehtäväesittelyt

Graafikko ja ylläpitäjä, Mediatuotantotiimi

Tutustu mediatuotantotiimin tehtäviin