Hyppää sisältöön

Hakeminen 

Voit hakea palvelukseen aikaisintaan sinä vuonna, kun täytät 18 vuotta. Voit hakea kuluvan vuoden heinäkuun saapumiserään ja seuraavien kolmen vuoden molempiin tammikuun tai heinäkuun eriin. Varusmiespalveluksessa on monia eri palvelustehtäviä eri Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa. Kaikkia palvelustehtäviä ei kuitenkaan ole kaikissa joukko-osastoissa. Tutustu eri palvelustehtäviin.

Näin haet palvelukseen

1. Täytä ja tulosta ennakkokysely terveydentilan tutkimista varten

Kirjaudu Puolustusvoimien asiointipalveluun ja täytä kysely "Ennakkokysely terveydentilan tutkimista varten". Tulosta täyttämäsi kysely ja varaa aika lääkärintarkastukseen palveluskelpoisuuden arviointia varten.

2. Käy lääkärintarkastuksessa

Ota tulostamasi ennakkokysely terveydentilasta mukaan lääkärintarkastukseen. Lääkärintarkastuksessa saat lääkärinlausunnon, jonka tarvitset hakemuksen liitteeksi. Lääkärintarkastuksen kuluihin voit hakea korvausta Puolustusvoimilta. Muista pyytää kuitti tai tosite terveysasemaltasi!

3. Täytä ja lähetä hakemus naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen

Kun olet saanut lääkärinlausunnon, kirjaudu Puolustusvoimien asiointipalveluun ja täytä hakemus naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Liitä hakemukselle saamasi lääkärinlausunto ja tositteet kulukorvausta varten. Joissain tapauksissa lääkärinlausunto voidaan toimittaa myös tarkastuksen tehneen lääkärin toimesta aluetoimistoon.

4. Lähetä hakemus 15.1. mennessä

5. Erikoisjoukkoihin haetaan erillisellä hakemuksella. Katso hakuohjeet tästä

Voit halutessasi jättää hakemuksen myös paperisena ja toimittaa sen liitteineen postitse omaan aluetoimistoosi. Ennakkokyselyn terveydentilan tutkimista varten löydät täältä.

Valintaperusteet

Valintaperusteena on terveydentila. Valittujen on myös oltava sopivia koulutettavaksi Puolustusvoimien reserviin. 

Valintatilaisuudessa saat tietoa vapaaehtoisesta asepalveluksesta, sinut haastatellaan ja terveydentilasi tarkistetaan. Aluetoimistosi järjestää valintatilaisuuden huhtikuun aikana.