Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Vanhempia iloisia sotilaita

Vapaaehtoinen maanpuolustus

Vapaaehtoinen maanpuolustus on Suomen maanpuolustusta tukevaa kansalaistoimintaa. Se lujittaa suomalaisten maanpuolustustahtoa ja parantaa viranomaisten ja kansalaisten valmiutta selviytyä eri turvallisuustilanteissa.

Sinua tarvitaan, vaikka et olisi viime aikoina saanut käskyä kertausharjoituksiin, sillä sodan ajan joukkoa täydennetään muulla reservillä sodan aikana. Vapaaehtoinen maanpuolustus onkin erinomainen mahdollisuus kehittää osaamistasi poikkeusolojen tehtävissä osallistumalla eri järjestöjen toimintaan, vapaaehtoisiin harjoituksiin tai koulutuksiin.

Vapaaehtoinen maanpuolustus on monipuolinen harrastus. Koulutuksista ja harjoituksista saat ystäviä saman henkisistä reserviläisistä ja tutustut kotiseutuusi.

Vapaaehtoiseen maanpuolustukseen kuuluvat muun muassa reserviupseeri- sekä reserviläistoiminta sekä näiden naisjärjestöjen toiminta, maanpuolustuskiltatoiminta sekä lukuisten perinneyhteisöjen toiminta. Vapaaehtoinen maanpuolustus on monipuolinen harrastus. Koulutuksista ja harjoituksista saat ystäviä saman henkisistä reserviläisistä ja tutustut kotiseutuusi.

Vapaaehtoisista harjoituksista ja koulutuksista voit saada kertausharjoituspäiviin rinnastettavia, korvaavia päiviä, jotka voidaan lukea hyväksi ylennyksissä. Huom! Vapaaehtoiset harjoitukset ja koulutukset eivät kuluta lakisääteisten kertausharjoituspäiviesi kiintiötä.

Maanpuolustus- ja reserviläisjärjestöjä

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n jäsenjärjestöt:

Maanpuolustuskurssiyhdistys ry

ja sen alueelliset yhdistykset:

Kaksi sotilasta kulunvalvontapisteellä. Toinen puhuu radiopuhelimeen.