Hyppää sisältöön

Merivoimien valmiusyksiköt

Merivoimien valmiusyksiköitä koulutetaan Rannikkoprikaatissa ja Uudenmaan prikaatissa. Ne ovat nopeasti tehtävään kykeneviä, suorituskykyisiä, asevelvollisista koostettuja joukkoja.

Rannikkoprikaatiin (Kirkkonummi) ja Uudenmaan prikaatiin (Raasepori) yksiköihin ei ole erillishakua, vaan koulutusvalinnat tehdään varusmiespalveluksen alkuvaiheessa. Varusmiesten palvelusajat ovat Rannikkoprikaatissa noin puolella 347 vrk ja puolella 255 vrk sekä Uudenmaan prikaatissa kaikilla 347vrk.

Valmiusyksikkö on tavallista suorituskykyisempi ja vaativampi joukko, joka on korkeatasoisesti varustettu. Joukoilla on merellisen toimintaympäristön erityisosaaminen ja ne koulutetaan meripuolustuksen vaativiin taistelutehtäviin.

Yksiköiden tavoitteena on parantaa merivoimien valmiutta vastata nopeisiin turvallisuusympäristössä tapahtuviin muutoksiin. 

Valmiusyksiköt tarjoavat motivoivaa koulutusta asevelvollisille ja myös reserviläisille, jotka ovat halukkaita sitoutumaan toimintaan. Merivoimien maakuntajoukot tullaan kiinnittämään valmiusyksiköistä muodostuvaan kokonaisuuteen.

 
´