Hyppää sisältöön

Varusmiehiä ruokailemassa muonituskeskuksessa

Majoitus, ruoka ja vaatetus

Sinulle tarjotaan maksutta koko palveluksen ajan majoitus, muonitus, vaatetus, terveydenhuolto ja sosiaalituen palveluja.

Puolustusvoimat sitoutuu hyvinvointisi ja terveytesi ylläpitämiseen ja edistämiseen. Hyvinvoivana täysipainoinen palveluksesi ja osallistumisesi koulutukseen on mahdollista.

Kasarmi on varusmiehen koti

Palvelusaikana majoituit kasarmissa. Naiset ja miehet majoittuvat eri tuvissa. Tuvissa majoittuu yleensä 8–12 henkilöä. Lisäksi kasarmirakennuksista löytyvät luokkatilat, henkilökunnan toimistot, varastotiloja ja sosiaalitilat. Leireillä, sotaharjoituksissa ja Merivoimien sota-aluksilla naiset ja miehet majoittuvat samoissa tiloissa. Maastoharjoituksissa majoitutaan yleensä 10 tai 20 henkilön sotilastelttoihin.

Ruokaa mahan täydeltä

Palvelusaikana saat ravitsemissuositukset täyttävää, terveellistä ja monipuolista ruokaa varuskuntaravintoloissa, tuttavallisemmin mukessa. Varuskuntaravintolassa ateriat ovat tarjolla itsepalvelulinjastolla.

Arkisin tarjotaan aamiainen, lounas, päivällinen ja vapaaehtoinen iltapala. Sunnuntaisin aamiaisen ja lounaan korvaa vahvennettu aamiainen eli brunssi. Maastoharjoituksissa tarjotaan pääsääntöisesti samat päivittäiset ateriat kuin kasarmilla.

Erityisruokavaliot otetaan huomioon niin kasarmilla kuin maastossakin. Ilmoita erityisruokavaliostasi varuskunnan ruokalaan palvelukseen saapuessasi.

Varuskuntaravintoloiden ruokalistat löytyvät osoitteesta leijonacatering.fi/ruokalistat.

Ehjät ja puhtaat vaatteet

Sinulle jaetaan kaikki tarvittava vaatetus eri vuodenaikoja varten. Kulloinkin käytettävä vaatetus ja muu varustus ohjeistetaan aina erikseen.

Vastaat itse vaatteiden vaihdosta puhtaisiin ja ehjiin varusvarastolla sekä niiden säilyttämisestä. Siviilivaatteita esim. alusasuja voit halutessasi käyttää, kunhan ne eivät näy päällepäin. Vapaa-ajan liikunnassa voi käyttää omia urheiluvarusteita.