Hyppää sisältöön

Kaksi taistelijaa savun keskellä

Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntakomppaniat

Pohjanmaan aluetoimiston valvontaan kuuluu kolme maakuntakomppaniaa.

Maakuntakomppaniat on jaettu maakunnittain Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntakomppaniaan. Pohjanmaan maakuntakomppaniat ovat kaksikielisiä.

Joukkoihin hakeutuminen

Pohjanmaan aluetoimisto hakee maakuntakomppanioihin kotiseutunsa puolustamiseen sitoutuneita vapaaehtoisia reserviläisiä. Maakuntajoukkoihin voi hakeutua jatkuvasti, sillä paikkoja vapautuu esimerkiksi jäsenten muuttaessa.

Hakijan sotilas- ja siviilikoulutus pyritään ottamaan huomioon, kun hänet sijoitetaan tehtäväänsä. Reserviläiset koulutetaan maakuntakomppanian sijoituksen mukaiseen tehtävään.

Puolustusvoimat aloittaa valintaprosessin hakemuksen perusteella. Hakemuslomaketta käytetään valintaprosessin jälkeen maakuntajoukkoon hyväksytyillä myös kirjallisena sitoumuksena. Sitoumuksen voimassaoloaika on kolme vuotta kerrallaan.

Edellytykset

Joukkoihin hakevalta odotetaan vapaaehtoisuutta, sitoutumista, paikallistuntemusta ja monialaista osaamista. Aikaisempi osallistuminen vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön katsotaan eduksi. Miehistöön kuuluvan reserviläisen suositellaan olevan alle 40-vuotias joukkoihin hakiessa. Päällystöön kuuluvan suositusikä on alle 50 vuotta.

Maakuntakomppanian jäsenten fyysinen kunto testataan kuntotestillä. Testauksessa käytetään puolustusvoimien kuntotestausjärjestelmää. Riittävä kunto täytyy osoittaa vuosittain 12 minuutin juoksutestillä. Karsiva raja on miehille 2300 metriä ja naisille 2000 metriä. Yli 45-vuotiaat saavat testissä ikähyvityksen puolustusvoimien kuntotaulukon mukaisesti.

Liity mukaan!

 
´