Hyppää sisältöön

 

Palvele osaamisellasi - koe erityistehtävät

Hyödynnä erityistaitojasi varusmiespalveluksessa! Puolustusvoimat kouluttaa erityisosaajia omaa alaansa vastaaviin sodan ajan tehtäviin. Erityistehtävissä pääset hyödyntämään osaamistasi ja hankkimaan arvokasta työkokemusta. 

Hakuun tulevat tehtävät päivittyvät jokaiseen hakuun tälle sivulle viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Miehistöhaussa on tehtäviä haussa mm. tiedustelu-, tietotekniikka-, tutkimus-, viestintä- ja media- sekä kirkollisella alalla. Täydentävässä johtajahaussa haussa olevien tehtävien alat vaihtelevat enemmän.

 

Vuonna 2023 hakuajat ovat

2.1.-22.1.2023

miehistöhaku

saapumiserän 1/23 alokkaille

Tutustu aloihin ja löydä oma tehtäväsi!

Kirkollinen ala

Varusmiespapin tai -diakonin koulutusohjelmassa pääset harjoittelemaan toimintakyvyn tukemista ja kehittämään omaasi joukko-osaston sotilaspapin ohjauksessa. Tehtäviin haetaan yliopistossa teologiaa opiskelevia tai tutkinnon jo suorittaneita, sekä sosionomeja ja yhteisöpedagogeja tai näihin tutkintoihin opiskelevia.

Tiedusteluala

Tiedustelijat toteuttavat tiiviissä ryhmissä monipuolisia avointen lähteiden tiedustelutehtäviä. Päivittäiseen työskentelyyn sisältyy työnkuvasta riippuen tiedonkeräystä, raportointia tai ohjelmointitehtäviä.

Tietotekniikka-ala

Tietoteknisen harrastuneisuuden tai alakohtaisten opintojen avulla voit päästä mukaan kehittämään ohjelmistoja Puolustusvoimien käyttöön. Tarjolla on myös järjestelmien ylläpitoa, ohjelmointiprojekteja ja tietoturvan valvomista.

Tutkimusala

Tutkimusavustajana pääset hyödyntämään yliopistotason aineopintoja luonnontieteiden parissa. Haussa on mm. sosiaali- ja käyttäytymistieteiden, tekoälyn, bioinformatiikan ja kemian asiantuntijoita.

Viestintä- ja media-ala

Viestintävarusmiehen tehtävissä pääset tuottamaan sisältöä ja olemaan näkyvä osa Puolustusvoimien verkkoviestintää. Monet graafiset suunnittelut, videot ja valokuvat ovat varusmiesten käsialaa.

Haun kulku

Erityistehtäviin voi päästä suoravalinnalla tai hakutilaisuuden kautta. Joihinkin tehtäviin kuuluu myös valintakoe. 

COVID-19 Poikkeusjärjestelyt

Huom! Vallitsevasta COVID19 -tilanteesta johtuen suurin osa 2/22 -haun haastatteluista, mahdolliset testit sekä valintatilaisuus toteutetaan virtuaalisesti. Hakija, varaudu mahdolliseen puhelin- tai videohaastatteluun. 

Palvelusajat erityistehtävissä

Erityistehtävissä on mahdollista palvella miehistö- ja johtajatehtävissä. Varusmiesjohtajilla palvelusaika on 347 ja miehistöllä 255 vuorokautta.

Miten haen?

Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa asiointi.puolustusvoimat.fi. Erityistehtäviin haetaan 2.1.-22.1.2023. Hakua varten sinun tulee tunnistautua sähköisesti. Tehtävien kuvauksiin ja vaatimuksiin voit tutustua yllä olevista linkeistä jo ennen haun alkamista.

Hakusivulle

Erityistehtävähaun yhteydessä hakijasta voidaan tämän suostumuksella tehdä turvallisuusselvitys (perusmuotoinen turvallisuusselvitys, turvallisuusselvityslaki 19 §).

Kysyttävää?

Voit myös lukea lisää hakemisesta ja tehtävistä usein kysytyissä kysymyksissä. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi sieltä, voit myös ottaa yhteyttä WhatsAppissa (p. 0299 570 289).