Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Palvele osaamisellasi - koe erityistehtävät

Hyödynnä erityistaitojasi varusmiespalveluksessa! Puolustusvoimat kouluttaa erityisosaajia omaa alaansa vastaaviin sodan ajan tehtäviin. Erityistehtävissä pääset hyödyntämään osaamistasi ja hankkimaan arvokasta työkokemusta.

Varusmiesten erityistehtävähaku käynnissä 4.-24.1.2021

Tutustu aloihin ja löydä oma tehtäväsi!

Kirkollinen ala

Varusmiespappina tai -diakonina pääset harjoittelemaan toimintakyvyn tukemista joukko-osaston sotilaspapin ohjauksessa. Samalla saat työkaluja oman toimintakykysi ylläpitämiseen eri tilanteissa.

Tiedusteluala

Tiedustelijat ja ohjelmoijat toteuttavat tiiviissä ryhmissä monipuolisia avointen lähteiden tiedustelutehtäviä. Päivittäiseen työskentelyyn sisältyy työnkuvasta riippuen tiedonkeräystä, raportointia tai ohjelmointitehtäviä.

Tietotekniikka-ala

Tietoteknisen harrastuneisuuden tai alakohtaisten opintojen avulla voit päästä mukaan kehittämään ohjelmistoja Puolustusvoimien käyttöön. Tarjolla on myös järjestelmien ylläpitoa, ohjelmointiprojekteja ja tietoturvan valvomista.

Tutkimusala

Tutkimusavustajana pääset hyödyntämään yliopistotason aineopintoja luonnontieteiden parissa. Haussa on mm. sosiaali- ja käyttäytymistieteiden, tekoälyn, bioinformatiikan ja kemian asiantuntijoita.

Viestintä - ja media-ala

Viestintävarusmiehen tehtävissä pääset tuottamaan sisältöä ja olemaan näkyvä osa Puolustusvoimien verkkoviestintää. Monet graafiset suunnittelut, videot ja valokuvat ovat varusmiesten käsialaa.

Haun kulku

Erityistehtäviin voi päästä suoravalinnalla tai hakutilaisuuden kautta. Joihinkin tehtäviin kuuluu myös valintakoe. 

 

COVID-19 Poikkeusjärjestelyt

Huom! Vallitsevasta COVID19 -tilanteesta johtuen 1/21 -haun haastattelut, mahdollisesti testit sekä valintatilaisuus toteutetaan virtuaalisesti. Hakija, varaudu mahdolliseen puhelin- tai videohaastatteluun. Haastatteluja pidetään jo hakuajan aikana sekä sen jälkeen viikoilla 4-5. Tiedot valinnoista saat viimeistään 5.2. kuluessa.

Palvelusajat erityistehtävissä

Erityistehtävissä on mahdollista palvella miehistö- ja johtajatehtävissä. Varusmiesjohtajilla palvelusaika on 347 ja miehistöllä 255 vuorokautta.

Miten haen?

Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa asiointi.puolustusvoimat.fi. Erityistehtäviin haetaan alokaskauden aikana 4.-24.1.2021. Hakua varten sinun tulee tunnistautua sähköisesti. Tehtävien kuvauksiin ja vaatimuksiin voit tutustua yllä olevista linkeistä jo ennen haun alkamista.

Hakusivulle

Erityistehtävähaun yhteydessä hakijasta voidaan tämän suostumuksella tehdä turvallisuusselvitys (perusmuotoinen turvallisuusselvitys, turvallisuusselvityslaki 19 §).

Kysyttävää?

Voit myös lukea lisää hakemisesta ja tehtävistä usein kysytyissä kysymyksissä. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi sieltä, voit myös ottaa yhteyttä WhatsAppissa (p. 0299 570 289).