Hyppää sisältöön

Oikeudellinen ala

Oikeustieteen ylioppilas tai lakimieheksi jo valmistunut johtajakoulutusta suorittava varusmies, hae lakimieskokelaan koulutusohjelmaan!

Lakimieskokelaaksi eli erikoisalojen upseerikoulutukseen oikeudelliselle alalle voidaan hyväksyä ylemmän oikeustieteellisen tutkinnon suorittanut henkilö tai tätä tutkintoa suorittava oikeustieteen ylioppilas, joka on suorittanut rikos- ja prosessioikeuden aineopinnot. 

Lakimieskokelaaksi haetaan sen jälkeen, kun  on tullut valituksi koulutettavaksi reservin upseeriksi. Lakimieskokelaaksi voi hakeutua kaikista joukko-osastoista.

Lakimieskokelaat koulutetaan sijoitettaviksi joukkojen ja esikuntien sodan ajan oikeudellisiin tehtäviin, kuten sodan ajan prikaatin oikeusupseeriksi. Pääesikunta määrää koulutukseen hyväksytyn lakimieskokelaan kouluttavan puolustushaaran ja joukko-osaston johon koulutettava sijoitetaan. Koulutusohjelma sisältää päätoimista työskentelyä yhden tai useamman joukko-osaston virkamiehen, kuten oikeusupseerin, huoltopäällikön tai henkilöstöpäällikön, avustajana sekä tutustumisjakson puolustushaaraesikunnan oikeudelliseen toimintaan.

 

Odotukset 

 - opiskelet ylempää oikeustieteellistä korkeakoulututkintoa tai olet jo suorittanut kyseisen tutkinnon Suomessa.

- olet suorittanut rikos- ja prosessioikeuden aineopinnot

- olet tullut valituksi koulutettavaksi reservin upseeriksi

Lisätietoja

Hanne-Mari Kujala, 0299500805

[email protected]
 

Tehtävä

´