Hyppää sisältöön

Kaksi varusmiestä iloisena valokuvaamassa

Viestintä- ja media-ala

Erilaisissa viestintävarusmiehen tehtävissä voit erikoistua muun muassa verkkoviestintään, graafiseen suunnitteluun, kuvaamiseen, toimittajan työhön tai vaikkapa taistelukameratehtäviin.

Graafikko

Tuet Puolustusvoimien viestintää erilaisin graafisin tuottein. Hallitset kuvallisen ilmaisun ja pystyt soveltamaan niitä tehtävässäsi. Osaamisesi on joko painetun median tai digitaalisen median saralta tai parhaimmassa tapauksessa hallitset molemmat. Pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkografiikkaa, visuaalisia ilmeitä eri verkkopalveluihin, mainoksia, julisteita ja kampanjamateriaaleja. 


Valo- ja videokuvaaja tai valokuvaaja

Tuotat valo- ja videokuvamateriaalia Puolustusvoimien some- ja verkkosivuille. Kuvauskeikat vaihtelevat paljon – aina henkilökuvauksesta vauhdikkaisiin sotaharjoituskuvauksiin. Kuvaamisen lisäksi käsittelet kuvat julkaisukuntoon


Toimittaja

Tuotat sisältöä eri kanaviin verkkoon, sosiaaliseen mediaan ja painettuun mediaan. Juttutyypit vaihtelevat aina uutisista sotaharjoituksista tehtäviin reportaaseihin ja kulttuuriarvosteluihin. Osallistut myös erilaisiin tapahtumiin ja kirjoitat niistä.


Viestintävarusmies

Viestintävarusmiehenä tuotat sisältöä Puolustusvoimien some-kanaville ja verkkosivuille. Toteutat erilaisia video- ja kuvajulkaisuja. Kuvauskeikat vaihtelevat haastatteluista toiminnan kuvaamiseen. Tämä pitää sisällään niin kirjoittamista, kuvaamista, leikkaamista, haastattelemista kuin ideointia. 


VMTK-pääsihteeri

VMTK-pääsihteerinä ohjaat ja seuraat joukko-osastojen VMTK-toimintaa yhdessä Pääesikunnan sosiaalipäällikön kanssa.