Hyppää sisältöön

Kaksi varusmiestä iloisena valokuvaamassa

Viestintä- ja media-ala

Erilaisissa viestintävarusmiehen tehtävissä voit erikoistua muun muassa verkkoviestintään, graafiseen suunnitteluun, kuvaamiseen, toimittajan työhön tai vaikkapa taistelukameratehtäviin.

Graafikko

Tuet Puolustusvoimien viestintää erilaisin graafisin tuottein. Hallitset kuvallisen ilmaisun ja pystyt soveltamaan niitä tehtävässäsi. Osaamisesi on joko painetun median tai digitaalisen median saralta tai parhaimmassa tapauksessa hallitset molemmat. Pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkografiikkaa, visuaalisia ilmeitä eri verkkopalveluihin, mainoksia, julisteita ja kampanjamateriaaleja.


Valo- ja videokuvaaja tai valokuvaaja

Tuotat valo- ja videokuvamateriaalia Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen tarpeisiin. Kuvauskeikat ja ympäristöt vaihtelevat paljon – aina henkilökuvauksesta vauhdikkaisiin toiminnallisiin kuvauksiin. Kuvaamisen jälkeen käsittelet kuvat ja videot julkaisukuntoon.


Taistelukameramies

Combat Camera -kuvaajat toimivat kaikissa puolustushaaroissa, maalla, merellä ja ilmassa. He kuvaavat taistelukentän olosuhteissa video- ja still-kuvaa, sekä editoivat että suunnittelevat käskettyjä tuotantoja. Vaatimuksena yli 2600 metrin tulos 12 minuutin juoksutestissä.


Toimittaja

Tuotat sisältöä eri kanaviin verkkoon, sosiaaliseen mediaan ja painettuun mediaan. Juttutyypit vaihtelevat aina uutisista sotaharjoituksista tehtäviin reportaaseihin ja kulttuuriarvosteluihin. Osallistut myös erilaisiin tapahtumiin ja kirjoitat niistä.


Tuotantoassistentti

Tuotantoassistenttina palvelet osana Ruotuväki-lehden kymmenen hengen varusmiestiimiä. Tuotantoassistentti tekee lehden markkinointia, sosiaalisen median sisältöjä, vastaa Ruotuväen asiakaspalvelusta ja tekee tärkeitä käytännön askareita verkkosivujen hallinnoinnista painotilauksen laatimiseen. Valmis osaaja ei tarvitse olla, vaan asioihin perehdytetään – olet Ruotuväen verkkouutispäällikön oikea käsi. Markkinoinnin suunnittelu niin erilaisiin tapahtumiin kuin sosiaaliseen mediaan tulee tutuksi tehtävässä, joten arvostamme kokemusta sosiaalisen median sisällöntuotannosta. Tuotantoassistenttina pääset halutessasi myös kehittämään kirjoitus- ja kuvaustaitojasi lehden toimitustyössä.


Viestintävarusmies

Viestintävarusmiehenä tuotat sisältöä Puolustusvoimien some-kanaville ja verkkosivuille. Toteutat erilaisia video- ja kuvajulkaisuja. Kuvauskeikat vaihtelevat haastatteluista toiminnan kuvaamiseen. Tämä pitää sisällään niin kirjoittamista, kuvaamista, leikkaamista, haastattelemista kuin ideointia. 


Tutkimusavustaja

Analyysitiimi toteuttaa Puolustusvoimien viestintätoimialan toimitetun ja sosiaalisen median seurannan tulosten jatkojalostamisen analyyseiksi ja arvioiksi Puolustusvoimien näkyvyydestä ja viestinnällisten tavoitteiden toteutumisesta. Analyysin tulokset raportoidaan koko Puolustusvoimien toiminnan tueksi, mukaan lukien Puolustusvoimien ylin johto.

 
´