Hoppa till innehåll

Taistelukameramies

Combat Camera -kuvaajat eli taistelukameramiehet koulutetaan jalkaväkitaistelijoiksi joiden tehtävänä on tuottaa audiovisuaalista materiaalia Puolustusvoimien käyttöön. Taistelukameramiehet toimivat tehtävissään kaikissa puolustushaaroissa.

Combat Camera -kuvaajat toimivat kaikissa puolustushaaroissa, maalla, merellä ja ilmassa. Taistelukameramiehet koulutetaan jalkaväkitaistelijoiksi. He kuvaavat taistelukentän olosuhteissa video- ja still-kuvaa, sekä editoivat ja suunnittelevat käskettyjä tuotantoja. Taistelukuvaajan on tarvittaessa kyettävä taistelemaan kuvaamansa joukon osana. Tehtävässä toimiminen edellyttää hyvää fyysistä suorituskykyä ja kykyä itsenäiseen toimintaan.

Taistelukameramiesten työnäytteitä on katsottavissa Puolustusvoimien YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/puolustusvoimat

Vaatimukset

Tehtävässä toimimiseen antaa parhaat mahdollisuudet media-assistentin, medianomin tai elokuva-alan koulutus tai vankka kokemus kuvaajana siviilissä. 3D- ja 2D-grafiikan osaaminen luetaan eduksi, mutta ei ole välttämätöntä. Fyysisen kunnon osalta suosituksena on yli 2600 metrin tulos 12 minuutin juoksutestissä.

Työkaluina järjestelmäkamerat ja videokamerat, Adobe Creative Cloud-ohjelmat, tärkeimpinä Premiere Pro, Photoshop, Lightroom, After Effects. Edellytyksenä tehtävässä toimimiseen on kuvaamisen ja videoeditoinnin hallitseminen, sekä kuvakerronnan perusteiden ymmärtäminen.

Lisätietoja

Joukkueenjohtaja, yliluutnantti Juho Hell
Kaartin jääkärirykmentti
[email protected]

Valittavien määrä: 8


Kontingent Juli
Tjänstgöringen tar 255 dagar
Truppförband Armén, Gardesjägarregementet
Orter Santahamina, Helsinki

Du måste ansöka. Hakusivulle

´