Hyppää sisältöön

Erityistehtävä avasi oven graafikoksi

Kopraali Aap Merisalu suoritti varusmiespalvelustaan erityistehtävissä Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksessa (PVJJK) viestintävarusmiehenä. Nykyisin hän työskentelee PVJJK:ssa graafikkona.

Palveluksensa Vekaranjärvellä saapumiserässä 2/17 aloittanut korpraali Merisalu kuuli ystävältään erityistehtävistä jo vuosia ennen palveluksensa aloittamista. Sittemmin Ilmasotakouluun ja Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukseen siirtynyt Merisalu viihtyi monipuolisissa palvelustehtävissä viestintävarusmiehenä.

– Työskentely on aika itsenäistä. Työt tehdään kuitenkin tiiviisti yhteistyössä henkilökunnan kanssa, joten hätään ei jää. Tahti ja haasteellisuus määräytyvät omien taitojen mukaan. Työssä pääsee haastamaan itseään, niin älyllisesti kuin myös luovasti.

Viestintävarusmiehen päivittäisiin tehtäviin PVJJK:ssa kuuluu pääosin graafisen sisällön ja kuvituksen tuottaminen sisäistä viestintää varten. Toimeksiannot ovat monipuolisia ja erilaisia. Palveluksen aikana saattaa olla pidempiä projekteja kuin myös päivässä hoidettavia tapauksia. Tehtävät voivat liittyä valokuvaukseen, graafiseen suunnitteluun sekä kirjoittamiseen.

Innostus ja sosiaalisuus valtteina tehtävästä suoriutumiseen

Palveluksen 23-vuotias Merisalu aloitti heinäkuussa 2017 ammattikorkeakoulusta vestonomiksi valmistumisen jälkeen. Monipuolinen koulutus antoi hänelle hyvät valmiudet viestintävarusmiehen tehtävää varten. Graafista osaamista Merisalu oli ehtinyt kartoittaa myös työharjoittelujen kautta.

– Koulutukseni ei keskittynyt pääosilta viestintään, mutta neljän opiskeluvuoden aikana oppii kaikenlaista mistä on ollut hyötyä tässäkin tehtävässä. Adobe Illustrator ja Photoshop tulivat tutuksi nimenomaan koulutuksen kautta.

Polkuja viestintävarusmieheksi on monia ja juuri sinun osaamisesi voi olla täydellinen lisäys tähän työyhteisöön, vaikka varsinainen viestintäkokemus puuttuu. Innokkuus ja sosiaalisuus kantavat tehtävässä pitkälle. Mikäli olet avoin ja valmis oppimaan uutta, pärjäät varmasti tässä tehtävässä.

Kiinnostuitko viestintävarusmiehen tehtävästä?