Hyppää sisältöön

Viestintävarusmies, Soittokunnat, useita paikkakuntia

Haemme viestintävarusmiehiä kaikkiin soittokuntiin ympäri Suomen.

Viestintävarusmies työskentelee sotilassoittokunnassa kahden varusmiehen tiimissä, joka taltioi soittokunnan esiintymisiä (valo- ja videokuvaus) ja tuottaa viestintä- ja markkinointimateriaalia. Pääesikunnassa toimivan viestintävarusmiehen tehtävänä on valtakunnallisten tapahtumien markkinointimateriaalin tuottaminen ja viestintään liittyvien tehtävien hoitaminen sotilasmusiikkialan intendentin alaisuudessa.

Sotilassoittokunnissa on kaksi viestintävarusmiestä ja soittokuntia on kuusi: Kaartin soittokunta (Helsinki), Laivaston soittokunta (Turku), Rakuunasoittokunta (Lappeenranta), Ilmavoimien soittokunta (Tikkakoski), Lapin sotilassoittokunta (Rovaniemi) sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta (Parola). 

Viestintävarusmiehen tehtävään kuuluu erilaisten sotilasmusiikkialan tapahtumien, konserttien ja festivaalien valo- ja videokuvaus sekä mainosmateriaalin (kuvat, julisteet, videot, esitteet) tuottaminen. Kuvaamisen lisäksi editointi on mediatiimin tehtävänä. Materiaalia julkaistaan sekä painettuna että sähköisesti verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tehtävään liittyy soittokuntien ja varusmiesbändien mukana matkustamista koti- ja ulkomailla.

Mediatiimit työskentelevät sotilassoittokuntien tiedottajien alaisuudessa. Koulutukseen sisältyy Sotilasvalokuvaajakurssi (1 viikko) sekä sotilasmusiikkialan perehdytys 2-3 päivää. Lisäksi kesän saapumiserä pääsee taltioimaan taistelijantutkinnon ja tammikuun saapumiserä osallistuu Puolustusvoimien kesäkiertueen ja kansainvälisen Hamina Tattoo -tapahtuman viestinnän toteutukseen. 

Odotukset

Tehtävässä edellytetään joko koulutusta tai harrastuneisuutta valo- ja/tai videokuvaamisesta sekä jälkikäsittelystä. Odotamme, että hallitset yhden tai useamman seuraavista sisällöntuotannon osa-alueista. Suluissa ohjelmisto, jota soittokunnassa käytetään. Voit hakea myös muulla aiheellisella osaamisella.

·         Valokuvaus ja kuvankäsittely (Adobe Lightroom, Adobe Photoshop)
·         Videokuvaus ja leikkaus (Adobe Premiere, DaVinci Resolve)
·         Graafinen suunnittelu (Adobe Illustrator, Adobe Photoshop)
·         Kirjoittaminen
·         Sosiaalisen median sisällöntuotanto

Kerro hakemuksessa vapaasti osaamisestasi. Arvostamme erityisesti työkokemusta tai vahvaa harrastuneisuutta sekä monipuolista osaamista. Liitä hakemukseesi yksi tai useampi työnäyte.

Lisätietoja

Petri Junna
0299 442 724
[email protected]

Kimmo Olkkola
0299 442 725
[email protected]

Katso varusmiessoittokunnan mediatiimin esittely (YouTube)


Saapumiserä Heinäkuu
Palveluksen kesto 255 päivää
Joukko-osasto Pääesikunta, Sotilassoittokunnat, Ilmavoimien soittokunta, Kaartin soittokunta, Laivaston soittokunta, Lapin sotilassoittokunta, Rakuunasoittokunta, Varusmiessoittokunta
Paikkakunnat Lappeenranta, Parolannummi, Hattula, Rovaniemi, Santahamina, Helsinki, Tikkakoski, Jyväskylä

Tehtävään on haettava erikseen. Hakusivulle

 
´