Hoppa till innehåll

Viestintävarusmies, sotilasmusiikki

Viestintävarusmies työskentelee sotilassoittokunnassa kahden varusmiehen tiimissä, joka taltio soittokunnan esiintymisiä (valo- ja videokuvaus) ja tuottaa viestintä- ja markkinointimateriaalia. Pääesikunnassa toimivan viestintävarusmiehen tehtävänä on valtakunnallisten tapahtumien markkinointimateriaalin tuottaminen ja viestintään liittyvien tehtävien hoitaminen sotilasmusiikkialan intendentin alaisuudessa.

Sotilassoittokunnissa on kaksi viestintävarusmiestä ja soittokuntia on kuusi: Kaartin soittokunta (Helsinki), Laivaston soittokunta (Turku), Rakuunasoittokunta (Lappeenranta), Ilmavoimien soittokunta (Tikkakoski), Lapin sotilassoittokunta (Rovaniemi) sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta (Parola).

Viestintävarusmiehen tehtävään kuuluu erilaisten sotilasmusiikkialan tapahtumien, konserttien ja festivaalien valo- ja videokuvaus sekä mainosmateriaalin (kuvat, julisteet, videot, esitteet) tuottaminen. Kuvaamisen lisäksi editointi on mediatiimin tehtävänä. Materiaalia julkaistaan sekä painettuna että sähköisesti verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tehtävään liittyy soittokuntien ja varusmiesbändien mukana matkustamista koti- ja ulkomailla.

Mediatiimit työskentelevät sotilassoittokuntien tiedottajien alaisuudessa. Koulutus tehtävään annetaan heti erityistehtäväkauden alussa, ja siihen sisältyy Valokuvausmieskurssi (1 viikko) sekä sotilasmusiikkialan perehdytys 2-3 päivää. Lisäksi jokaisella kesän saapumiserä pääsee taltioimaan taistelijantutkinnon ja tammikuun saapumiserä jääkäriharjoituksen, joihin tiimit osallistuvat yhteisesti Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa Parolassa.

Vaatimukset

Tehtävässä edellytetään joko koulutusta tai harrastuneisuutta valo- ja/tai videokuvaamisesta sekä jälkikäsittelystä. Eduksi luetaan myös graafisen suunnittelun taidot. Kielitaitovaatimuksena on vähintään englanti, mutta erityisesti Laivaston soittokuntaan ja Kaartin soittokuntaan tarvitaan myös ruotsinkielinen varusmies. Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä oma-aloitteiseen, itsenäiseen työskentelyyn.

Lisätietoja

Intendentti Marjo Riihimäki
Puolustusvoimien vaihde, 0299 800
[email protected]

Katso varusmiessoittokunnan mediatiimin esittely (YouTube)

Tutustu Kaartin soittokunnassa palvelevan Lassi Kapasen palvelukseen mediatuottajana


Kontingent Juli
Tjänstgöringen tar 255 dagar
Truppförband Huvudstaben, Militärmusikkårer, Flygvapnets musikkår, Gardets musikkår, Flottans musikkår, Lapplands militärmusikkår, Dragonmusikkåren, Försvarsmaktens värnpliktsmusikkår
Orter Lappeenranta, Parolannummi, Hattula, Rovaniemi, Santahamina, Helsinki, Tikkakoski, Jyväskylä

Du måste ansöka. Hakusivulle

´