Hyppää sisältöön

Kersantti Peltomaa näyttää koodia tietokoneelta

IT-alan monitaituri

Kersantti Peltomaa toimii Pääesikunnan viestintäosaston Mediatuotantotiimin ylläpitäjänä ja ryhmänjohtajana.

Kersantti Peltomaa kuuli erityistehtävistä ensimmäisen kerran kutsunnoissa ja hakeutui tehtäviin peruskoulutuskaudella. Taivoitteena oli päästä kybervarusmieheksi, mutta valinta ei silloin osunut juuri häneen. Myöhemmin aliupseerikurssin toisen vaiheen aikana erityistehtävien lisäjohtajahaun kautta löytyi se mieluisin tehtävä, eli Mediatuotantotiimin ryhmänjohtaja.

– Mediatuotantotiimi oli luonnollinen paikka hyödyntää aikaisempaa IT-osaamista, sillä kokemusta löytyy ohjelmoinnista mm. työelämästä ja harrastuksista. Ennen palvelusta olin töissä Software Developerina markkinoinnin ja viestinnän parissa. Ohjelmointitausta ei ole pakollista ylläpitäjänä, mutta siitä on ollut hyötyä eri tehtävissä. Se on auttanut ymmärtämään monia asioita pintaa syvemmin. Myös asiakaspalvelulähtöisyys on hyvin tärkeää IT-tuen ja koulutusten antamisessa.

Mediatuotantotiimin ylläpitäjän vastuulla on mm. Puolustusvoimien verkkosivujen ylläpito ja kehittäminen, intranetin ylläpito, -käyttökoulutuksen pito sekä -tuki ja Webropol-kyselyiden teko.

Arvokasta johtajakokemusta, jota arvostetaan siviilissä

Kersantti Peltomaalle johtajakoulutuksen suorittaminen oli itsestäänselvyys jo ennen palvelusta.

– Halusin ehdottomasti käydä johtajakoulutuksen, sillä moni kaveri ja sukulainen on suositellut johtajakoulutuksen käymistä. Uskon, että varusmiesjohtaja saa hyvää kokemusta esimiehenä toimimisesta, mitä voi hyödyntää siviilissä.

Mediatuotantotiimin ryhmänjohtajan tehtävänä on koordinoida ja johtaa tiimin päivittäisiä tehtäviä sekä projekteja esimiehen kanssa.

– Mediatuotantotiimin ryhmänjohtajana olen saanut esim. laajan kuvan siitä millaista on toimia esimiehenä. Olen koordinoinut tärkeitä projekteja mm. erityistehtävien valintatilaisuutta, rekryä ja markkinointia. Olen ollut osallisena suurempien projektien kuten Puolustusvoimien nettisivujen saavutettavuuden ja hakukoneoptimoinnin parantamisen parissa. Parasta tässä tehtävässä on ollut Puolustusvoimien viestinnän sekä nettisivujen kehittäminen parempaan ja modernimpaan suuntaan.

Mediatuotantotiimin tehtävät ovat loistava tilaisuus saada IT-alan kokemusta, jota arvostetaan työelämässä.

– Jos sinulla on paloa viestinnän, ohjelmoinnin, graafisen suunnittelun tai markkinoinnin aloille, niin suosittelen hakemaan Mediatuotantotiimiin ylläpitäjäksi, graafikoksi tai ryhmänjohtajaksi.

´