Hyppää sisältöön

Viestintävarusmies, Soittokunnat, Useita paikkakuntia

Joukko-osasto:

Useita paikkakuntia

Palveluksen kesto:

347 päivää

Tehtävänkuvaus:

Johtajahaussa 1/2021 haemme viestintävarusmiehiä Laivaston soittokuntaan, Rakuunasoittokuntaan ja Lapin sotilassoittokuntaan. Viestintävarusmies työskentelee sotilassoittokunnassa kahden varusmiehen tiimissä, joka taltio soittokunnan esiintymisiä (valo- ja videokuvaus) ja tuottaa viestintä- ja markkinointimateriaalia. Pääesikunnassa toimivan viestintävarusmiehen tehtävänä on valtakunnallisten tapahtumien markkinointimateriaalin tuottaminen ja viestintään liittyvien tehtävien hoitaminen sotilasmusiikkialan intendentin alaisuudessa.

Sotilassoittokunnissa on kaksi viestintävarusmiestä ja soittokuntia on kuusi: Kaartin soittokunta (Helsinki), Laivaston soittokunta (Turku), Rakuunasoittokunta (Lappeenranta), Ilmavoimien soittokunta (Tikkakoski), Lapin sotilassoittokunta (Rovaniemi) sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta (Parola). 

Viestintävarusmiehen tehtävään kuuluu erilaisten sotilasmusiikkialan tapahtumien, konserttien ja festivaalien valo- ja videokuvaus sekä mainosmateriaalin (kuvat, julisteet, videot, esitteet) tuottaminen. Kuvaamisen lisäksi editointi on mediatiimin tehtävänä. Materiaalia julkaistaan sekä painettuna että sähköisesti verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tehtävään liittyy soittokuntien ja varusmiesbändien mukana matkustamista koti- ja ulkomailla.

Mediatiimit työskentelevät sotilassoittokuntien tiedottajien alaisuudessa. Koulutukseen sisältyy Sotilasvalokuvaajakurssi (1 viikko) sekä sotilasmusiikkialan perehdytys 2-3 päivää. Lisäksi kesän saapumiserä pääsee taltioimaan taistelijantutkinnon ja tammikuun saapumiserä jääkäriharjoituksen, joihin tiimit osallistuvat yhteisesti Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa Parolassa.

Odotukset:

Tehtävässä edellytetään joko koulutusta tai harrastuneisuutta valo- ja/tai videokuvaamisesta sekä jälkikäsittelystä. Eduksi luetaan myös graafisen suunnittelun taidot. Kielitaitovaatimuksena on vähintään englanti, mutta erityisesti Laivaston soittokuntaan ja Kaartin soittokuntaan tarvitaan myös ruotsinkielinen varusmies. Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä oma-aloitteiseen, itsenäiseen työskentelyyn.

Lisätietoja:

Marjo Riihimäki
[email protected]

Katso varusmiessoittokunnan mediatiimin esittely

 

´