Hyppää sisältöön

Maanpuolustusta markkinoimassa 

Ruotuväki-lehdessä tuotantoassistenttina asepalvelustaan suorittava kaartinjääkäri Paavo Peltomäki motivoituu tehtäviensä monipuolisuudesta. Samaan päivään voi kuulua niin markkinointikampanjan suunnittelua kuin juttukeikkojakin.    

Peltomäen kiinnostus Ruotuväen tehtäviä kohtaan oli herännyt jo ennen palveluksen aloitusta. Kavereilta kuullut suositukset erityistehtävistä olivat jääneet tulevan alokkaan mieleen, ja innostus toimitustyötä kohtaan kasvoi ensimmäisten viikkojen aikana. 

– Intti on minulle välivuosi opiskeluistani kauppakorkeakoulussa, ja halusin hyödyntää sieltä saamiani taitoja jollain tavalla myös palveluksessa. Hain lopulta alokasjakson aikana Ruotuväkeen ja ilokseni sain soiton, jossa kerrottiin pääsystäni tuotantoassistentin tehtäviin, Peltomäki kertaa tuntemuksiaan.

Tuotantoassistentin tehtävät ovat varsin vaihtelevia. Peltomäen päivät kuluvat monesti markkinoinnin parissa ja sosiaalista mediaa sekä nettisivuja hallinnoidessa, mutta välillä täytyy hoitaa myös tavallisia toimitustyön askareita.

– Tärkeimpiä tehtäviäni ovat Ruotuväen markkinoinnin suunnittelu yhdessä henkilökunnan kanssa, mutta toiset päivät menevät sähköposteihin vastaillessa ja uusia tilauksia kirjatessa. Erilaiset tehtävät rikkovat työn rutiinimaisuutta, mikä myös motivoi omaa tekemistäni. Sosiaalisen median osalta olen suurimmassa vastuussa sisällöntuotannosta, mutta toimitukselta saa tietysti myös apua. 

– Ruotuväki on panostamassa yhä enemmän markkinointiinsa ja tämä näkyy myös tuotantoassistentin tehtävissä. Viimeisten kuukausien aikana olen päässyt toteuttamaan niin printtimainoksia kuin Instagramin tilauskampanjoita, Peltomäki avaa.

Itsesi näköinen tehtävä

Vaikka tuotantoassistentilla on omat vakiotehtävänsä, osallistuminen toimituksen kirjoitus- ja valokuvaustyöhön on myös mahdollista oman mielenkiinnon mukaan. Peltomäki on kirjoittanut toimittajien tapaan uutisia ja artikkeleita sekä printtilehteen että verkkoon.

– Omalla toiminnallaan voi vaikuttaa, millaiseksi työnkuva lopulta muotoutuu. Journalismista ja sisällöntuotannosta kiinnostuneena halusin saada kokemusta kirjoittamisesta markkinoinnin ohella, ja olenkin saanut hyvin vastuuta.

Parhaimmiksi kokemuksikseen Ruotuväessä Peltomäki listaa kaksi asiaa.

– Ruotuväen Instagramin joulukalenterin toteutus on ollut todella hauskaa. Reilun parinkymmenen luukun keksimisessä yhdessä toimituksen kanssa on voinut päästää oman luovuutensa kunnolla valloilleen. Juttukeikoista ehdottomasti paras on ollut reissu Rovaniemelle seuraamaan pariksi päiväksi sotilasurheilijoiden harjoittelua, Peltomäki listaa.

Kiinnostuitko tuotantoassistentin tehtävästä?