Hyppää sisältöön

Kuva: Puolustusvoimat

Joka päivä jotain uutta

Oululainen alikersantti Carlos Sunila suorittaa varusmiespalvelustaan toimittajana puolustusvoimien uutislehdessä Ruotuväessä.

Sunilan mukaan hänen päivänsä ovat hyvin vaihtelevia. Viikon ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi haastatteluja ja juttukeikkoja ympäri Suomen.

– Palveluksessa kirjoitan erilaisia uutisia. Lehden tekemiseen kuuluu paljon tiedonhankintaa, haastatteluja ja juttukeikkoja. Mieleenpainuvimpia hetkiä ovat olleet pidemmät suunnittelemani juttukeikat Lapissa. Siellä oltiin mukana esimerkiksi selviytymiskurssilla ja toisella kerralla seurattiin Lappi 16 -harjoitusta ja haastattelin maavoimien komentajaa.

Varusmiesjohtajana toimituksessa

Ruotuväessä palvelee sekä miehistön jäseniä että johtajakoulutuksen saaneita. Sunilan mukaan aliupseerikoulusta on ollut hyötyä erityistehtävissä.

– Aliupseerikoulusta hyödyn palveluksessani, sillä saan myös erilaisia johtamis- ja vastuutehtäviä. Lisäksi onhan puoli vuotta ennen Ruotuväkeen astumista antanut arvokasta tietoa ja omakohtaista kokemusta puolustusvoimista. Silloin näki asioita hyvin voimakkaasti varusmiehen näkökulmasta, mutta palvelus Ruotuväessä on avannut käsitystä puolustusvoimista paljon laajemmin.

Kiinnostuitko Ruotuväen toimittajan tehtävästä?