Hyppää sisältöön

Kuva Puolustusvoimat, Joni Oksanen.

Moodle-tukihenkilö ylläpitää ja palvelee

Kaartinjääkäri Emil Ekströmin palvelustehtävät ovat vastuullisia ja itsenäisiä. Puolustusvoimien palvelukeskuksessa Tuusulassa teknisenä tukihenkilönä palveleva Ekström oppii tehtävässään joka päivä jotain uutta.

HKuva Puolustusvoimat, Joni Oksanen.elsinkiläinen 20-vuotias kaartinjääkäri Emil Ekström kuuli ennen palveluksen alkua kaveriltaan mahdollisuudesta suorittaa varusmiespalvelus erityistehtävissä. ICT-asentajaksi ammattikoulusta valmistunut Ekström päätti lopulta hakea PV Moodle -tukihenkilön palvelustehtävään heti aloitettuaan palveluksensa Uudenmaan prikaatissa Dragsvikissa.

– Olen mukana ylläpitämässä puolustusvoimien PV Moodle -verkkopalvelua. Palvelus vastaa pitkälti viestintäteknologiaan liittyvää koulutustani. Lisäksi minulla oli jo ennalta hieman harrastuspohjaa alaan liittyen, Ekström kertoo.

PV Moodle on puolustusvoimien käyttämä verkko-oppimisympäristö, jota hyödynnetään esimerkiksi tiedonkeräyksessä ja -välittämisessä. PV Moodle -tukihenkilön tavallisiin palvelustehtäviin kuuluu muun muassa puhelin- ja sähköpostipäivystystä erilaisten vikojen ja ongelmatilanteiden varalta. Tukihenkilöt myös seuraavat itsenäisesti järjestelmän toimintaa, ja raportoivat siitä kuukausittain.

– Homma on asiakaspalvelua, ylläpitoa ja ongelmanratkaisua. Välillä joudumme käsittelemään vaikeita PV Moodleen liittyviä ongelmatilanteita, joiden ratkominen kestää pari kuukautta, välillä asiakkailta taas tulee kysymyksiä, joihin saadaan heti vastaus.

Tukihenkilö oppii joka päivä

Tuusulassa puolustusvoimien palvelukeskuksessa palvelustaan suorittavat tukihenkilöt toimivat varusmiehinä todella vastuullisissa rooleissa. Puolustusvoimien henkilöstöä ja varusmiehiä koulutetaan PV Moodlea hyödyntäen varuskunnissa kaikkialla Suomessa.

– Vastuullisuuden lisäksi pidän myös siitä, että palvelus on suhteellisen ihmisläheistä – asiakkaiden kanssa pääsee keskustelemaan joka päivä, Ekström kehuu.

Ekströmin suunnitelmissa on opiskella alaa lisää varusmiespalveluksesta kotiuduttuaan. Hän arvelee PV Moodle -tukihenkilönä toimimisesta ja siitä saatavasta palvelustodistuksesta olevan suurta hyötyä tulevaisuudessa esimerkiksi työmarkkinoilla.

– Olen oppinut palveluksen aikana todella paljon: oikeastaan joka päivä oppii jotain. Jos on kiinnostunut ylläpitohommista tai on muuta IT-osaamista, suosittelen tätä tehtävää ehdottomasti!

Kiinnostuitko Moodle-tukihenkilön tehtävästä?

´