Hyppää sisältöön

Kuva Puolustusvoimat, Rasmus Härkönen.

Mediaa monipuolisesti

Kaartin soittokunnan mediatuottajana toimivan kaartinjääkäri Lassi Kapasen palveluspäivät ovat monipuolisia ja vauhdikkaita. Tyypillinen päivä koostuu ammattisoittokunnan mukana kiertelystä ja sisällön tuottamisesta sosiaaliseen mediaan, kuten Facebookiin.

Kuva Puolustusvoimat, Rasmus Härkönen.Palvelustehtävässään Kapanen pääsee esimerkiksi valokuvaamaan sekä ottamaan videoita. Normaaliin työpäivään sisältyy materiaalin työstämistä ja editointia, jonka jälkeen hän julkaisee videon tai kuvia puolustusvoimien virallisilla viestintäkanavilla, kuten YouTubessa ja Facebookissa.

Keravalla asuva Kapanen kuvaa siviilissä muun muassa lumilautailuvideoita. Hänen vapaa-aikaansa kuuluu myös yleinen nörtteily.

– Olen ollut töissä tietoturvafirmoissa ja rakennustyömailla.Videohommia olen sitten tehnyt lähinnä harrastusmielessä, Kapanen kuvailee.

Palveluksessa ikimuistoisella festivaalilla

Kapasen mukaan erityistehtävissä palveleminen on ollut opettavaista aikaa. Tärkeimpänä saavutuksenaan hän pitää Adobe-ohjelmien käytön syvempää oppimista. Kapanen aikookin suunnata varusmiespalveluksen jälkeen yliopistoon lukemaan koodausta. Merkittävin yksittäinen hetki palveluksessa on kuitenkin muisto kentältä.

– Kaartin soittokunnan festivaali Suomenlinnassa oli ikimuistoinen. Tapahtuma kesti kolme päivää, ja siellä sai tehdä töitä koko ajan. Oli se mukavaa vaihtelua toimistolla istumiseen, Kapanen naurahtaa.

Tehtävään hakevalle Kapasella on vain yksi vinkki.

– Ei muuta kuin hakemaan vaan! Hakemalla ei häviä mitään. Valintakokeet kannattaa miettiä työhaastatteluna. Jos haastattelutilanteessa suoriutuu hyvin, ovat mahdollisuudet tulla valituksi hyvät, hän tsemppaa.

Kiinnostuitko mediatuottajan tehtävästä?