Hyppää sisältöön

Edustaja, vaikuttaja, varusmies. Pääsihteeri.

Pääesikunnan koulutusosastolla palvellut alikersantti Josefiina Tiirola kertoo VMTK-pääsihteerin tehtävistä.

– Varusmiesuransa Rovaniemeltä aloittanut Tiirola toimi varusmiestoimikuntien pääsihteerinä Pääesikunnassa. Tehtävän pääasiallinen sisältö on joukko-osastojen VMTK-toiminnan ohjaamista ja valvomista yhteistyössä Pääesikunnan sosiaalipäällikön kanssa. Lisäksi pääsihteeri toimii valtakunnallisen varusmiestoimikuntien sihteeristön puheenjohtajana sekä sähköisen viestinnän koordinaattorina.

– Tehtävä vaatii venymistä moneen eri suuntaan, sillä monitasoinen sidosryhmäyhteistyö ja erilaiset edustustehtävät vievät suuren osan pääsihteerin työajasta. Tiirola kertoo hoitaneensa myös varusmiesten edunvalvontaa sekä edustaneensa varusmiehiä siellä, missä tarvitaan. Lisäksi hän teki tiivistä yhteistyötä Varusmiesliiton kanssa sekä toi esiin varusmiesten näkökulmaa erilaisissa kampanjoissa. 

– Varusmiestoimikuntien pääsihteerinä toimiminen on itsenäisyyttä sekä aloitekykyä vaativa tehtävä. Tiirola nautti päästessään vaikuttamaan asioihin ja koki olevansa merkittävä osa Puolustusvoimien organisaatiota. Pääsihteeri pääsee myös vierailemaan paikoissa, joista normaalia kasarmiarkea elävä varusmies voi vain haaveilla.

– Seuraava varusmiestoimikuntien pääsihteeri valitaan tulevassa erityistehtävien johtajahaussa. Edellinen pääsihteeri haastattelee hakijat ja pystyy myös vaikuttamaan valintapäätöksiin.

– Tässä tehtävässä asioita voi viedä eteenpäin vain itse. Kukaan muu ei tee tätä työtä puolestasi.

Kiinnostuitko VMTK-pääsihteerin tehtävästä?

´