Hyppää sisältöön

Edustaja, vaikuttaja, varusmies. Pääsihteeri.

Pääesikunnan koulutusosastolla palveleva alikersantti Josefiina Tiirola toivoo ennakkoluulotonta ja oma-aloitteista jatkajaa tehtävälleen.

– Varusmiesuransa Rovaniemeltä aloittanut Tiirola toimii tällä hetkellä varusmiestoimikuntien pääsihteerinä Pääesikunnassa. Tehtävän pääasiallinen sisältö on joukko-osastojen VMTK-toiminnan ohjaamista ja valvomista yhteistyössä Pääesikunnan sosiaalipäällikön kanssa. Lisäksi pääsihteeri toimii valtakunnallisen varusmiestoimikuntien sihteeristön puheenjohtajana sekä sähköisen viestinnän koordinaattorina.

– Tehtävä vaatii venymistä moneen eri suuntaan, sillä monitasoinen sidosryhmäyhteistyö ja erilaiset edustustehtävät vievät suuren osan pääsihteerin työajasta. Tiirola kertoo hoitavansa myös varusmiesten edunvalvontaa sekä edustavansa varusmiehiä siellä, missä tarvitaan. Lisäksi hän tekee tiivistä yhteistyötä Varusmiesliiton kanssa sekä tuo esiin varusmiesten näkökulmaa erilaisissa kampanjoissa. 

– Varusmiestoimikuntien pääsihteerinä toimiminen on itsenäisyyttä sekä aloitekykyä vaativa tehtävä. Tiirola nauttii päästessään vaikuttamaan asioihin ja kokee olevansa merkittävä osa Puolustusvoimien organisaatiota. Pääsihteeri pääsee myös vierailemaan paikoissa, joista normaalia kasarmiarkea elävä varusmies voi vain haaveilla.

– Seuraava varusmiestoimikuntien pääsihteeri valitaan tulevassa erityistehtävien johtajahaussa. Edellinen pääsihteeri haastattelee hakijat ja pystyy myös vaikuttamaan valintapäätöksiin. Seuraajaltaan Tiirola toivoo rohkeutta ja hiukan jääräpäisyyttä.

– Tässä tehtävässä asioita voi viedä eteenpäin vain itse. Kukaan muu ei tee tätä työtä puolestasi.

Kiinnostuitko VMTK-pääsihteerin tehtävästä?