Miltärkock
Militärkockarna ha hand om soldaternas proviantering.
De utgör en del av underhållstruppen. Under utbildningen avläggs ett test för hygienpass. Efter militärkockskursen fortsätter tjänstgöringen vid det egna truppförbandet i uppgifter inom underhållsplutonen. Tjänstgöringen som militärkock ger nyttiga färdigheter i bespisning i militärmiljö såväl i kasern- som i terrängförhållanden.
Kontingent Januari, Juli
Tjänstgöringen tar 165 dagar
Truppförband Flygvapnet, Armén, Marinen, Jägarbrigaden, Gardesjägarregementet, Kajanalands brigad, Karelska brigaden, Markstridsskolan, Pansarbrigaden, Björneborgs brigad, Uttis jägarregemente, Marinstaben, Sjökrigsskolan, Nylands brigad, Kustflottan, Kustbrigaden, Satakunta flygflottilj, Karelens flygflottilj, Luftkrigsskolan
Orter Dragsvik, Raasepori, Hamina, Huovinrinne, Säkylä, Kajaani, Utti, Kouvola, Vekaranjärvi, Kouvola, Lappeenranta, Niinisalo, Kankaanpää, Pansio, Turku, Parolannummi, Hattula, Pirkkala, Tampere, Riihimäki, Rissala, Siilinjärvi, Rovaniemi, Santahamina, Helsinki, Sodankylä, Suomenlinna, Helsinki, Tikkakoski, Jyväskylä, Upinniemi, Kirkkonummi