Hyppää sisältöön

Reserviläiset harjoittelevat Pohjois-Karjalassa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 8.11.2022 7.23
Tiedote

Kainuun prikaati järjestää Pikku-Kontio 22 -kertausharjoituksen Pohjois-Karjalassa 11.-19.11.2022. Harjoitukseen osallistuu lähes viisisataa reserviläistä ja se kuuluu Maavoimien vuoden 2022 täydentävään harjoitus- ja koulutustoimintaan.

Harjoitusjoukkojen kokoonpano on noin 600 sotilasta, joista reserviläisiä 480 ja varusmiehiä 40. Ajoneuvoja harjoituksessa on yhteensä 120.

- Pikku-Kontio 22 -harjoituksen tavoitteena on kehittää Pohjois-Karjalan alueella toimivien joukkojen kykyä toimeenpanna ensimmäiset sodan ajan tehtävänsä. Harjoituksen koulutuksellisena painopisteenä on joukkueen puolustustaistelu ja sen tukeminen. Harjoitus täydentää maavoimien pääsotaharjoitus Kontio 22:a ja siihen osallistuu joukkoja, jotka eivät ole mukana pääsotaharjoituksessa. Pikku-Kontio 22:een osallistuvat joukot eivät ole päässeet useaan vuoteen harjoittelemaan keskenään ja niiden rooli on alueen puolustuksen kokonaisuuden kannalta erittäin tärkeä, toteaa harjoituksen johtaja everstiluutnantti Jukka Honkanen.

Harjoitus näkyy pääosin Nurmeksessa ja Polvijärvellä, joissa harjoituskäyttöön on vuokrattu kiinteistöjä. Harjoituksessa ei ole lentotoimintaa eikä kovapanosammuntoja. 

Harjoituskohteissa mukana olevilta huomioliivein varustautuneilta kouluttajilta ja erotuomareilta voi tarvittaessa kysyä ohjeistusta mm. liikkumiseen alueella. Asukkaiden liikkumista voidaan rajoittaa hetkellisesti mm. ajoneuvoliikenteen osalta. Harjoituksessa päivystää 11.-19.11.2022 numero 0299 451 964
 

´