Hyppää sisältöön

Ruotuväki: Yleisradio varautunut vakavaan häirintään ja poikkeusoloihin

Viestintäosasto
Julkaisuajankohta 8.3.2024 7.30
Tiedote

Yleisradion pitää lain mukaan varautua radio- ja televisiotoiminnan hoitamiseen poikkeusoloissa. Toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sanoo Ruotuväen tänään ilmestyneessä numerossa, että Ylen kriisiajan toiminnot on pääosin suunniteltu sotaa ja vastaavia poikkeusoloja varten. Sen vuoksi Pasilan toimitilojen alle on louhittu kattavat tilat, joka kestävät vakavatkin ulkopuoliset uhat. Yle myös harjoittelee poikkeusolojen varalta.

Maaliskuun Ruotuväessä kerrotaan myös, että nuoret suhtautuvat positiivisesti oppilaitoksissa järjestettävään maanpuolustuspäivään. Ruotuväen haastattelemat nuoret sanoivat, että monipuolinen tieto armeijasta, palvelusmahdollisuuksista ja Puolustusvoimista on tervetullutta. Kutsuntojen kehittämistyöryhmä ehdottaa, että jokainen 17 vuotta täyttävä nuori osallistuisi maanpuolustuspäivään ja terveystarkastukseen.

Valmennuskurssit ovat tuttuja korkeakoulumaailmasta, mutta nyt niitä järjestetään myös henkilöille, jotka tavoittelevat paikkaa armeijan erikoisjoukoissa. Felix Eklund käy yksityisen yrityksen tarjoamaa valmennuskurssia, koska hän haluaa varmistaa menestymisensä laskuvarjojääkärien pääsykokeissa. Potentiaali on huomattu myös kansanopistoissa. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Opistossa on aloitettu uusi linja poliisi-, pelastus- ja sotilasalalle pyrkiville.


Henkilöjutussa haastateltu Valtteri Lindholm on tehnyt omaisuuden armeijatavaran kaupalla. Lindholmin mukaan armeijan ylijäämätavaran kysyntä on kovempaa kuin koskaan, minkä takia hän hakee kasvua ulkomailta. Lindholmin tavoitteena on avata Yhdysvalloissa oma logistiikkakeskus ja tehdä Varustelekasta yksi maan johtavista armeijavarusteisiin keskittyvistä brändeistä.

Lue uusin Ruotuväki täältä.

 

´