Hyppää sisältöön

Lentäjä näyttää peukkua hävittäjän kyydistä

Hakuohjeet

Onko haaveissasi päästä lentämään? Varusmiespalveluksen voi suorittaa ainutlaatuisella lentävällä varusmieskurssilla. Lentoreserviupseerikurssin kautta voi päästä mielenkiintoiseen ja haastavaan ammattiin, varmaan työpaikkaan lentoupseerina.

Hävittäjälentäjäkoulutuksen ensimmäiseen vaiheeseen ilmavoimien lentoreserviupseerikurssille (LENTORUK), valitaan terveitä, normaaleja suomalaisia nuoria, joilla on halu päästä haastamaan itseään. Älä aliarvioi itseäsi, vaan anna meidän testata, oletko soveltuva hävittäjälentäjän ammattiin.

Ilmasotakoulu järjestää myös ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskoneilla annettavan perus- ja jatkokoulutuksen maanpuolustuskorkeakoulun ohjaajalinjalle valituille.

Hakeminen lentoreserviupseerikurssille 

Ilmasotakouluun voi lähettää hakupapereita ympäri vuoden. Lentoreserviupseerikurssin hakuaika päättyy vuosittain 15. päivä lokakuuta (esimerkiksi vuoden 2024 kurssin hakuaika päättyy 15.10.2023). Kurssi järjestetään kerran vuodessa ja palvelukseen astutaan vuosittain heinäkuun saapumiserän yhteydessä. Kurssille ei voi hakea, jos on jo suorittanut varusmiespalveluksen. 

Edellytämme normaalia, hyvää nuoren ihmisen kuntoa. Kunto tutkitaan ergometritestauksella ja lihaskuntotesteillä varuskuntasairaalan tai Ilmailulääketieteen keskuksen (AMC) tutkimuksissa. Tarkemmat tiedot löytyvät Valintojen kulku -sivulta.

Mikäli hakijalla on allergioita, hakemukseen tulee liittää tarkat selvitykset sairastumisiästä, tutkimuksista ja oireiden esiintymisestä. Allergia ei välttämättä ole karsiva tekijä. Tarvittaessa vaaditaan prick-testejä ja mahdollisia muita tarkempia tutkimuksia. 

Ohjaajakursseille Ilmasotakouluun haetaan Puolustusvoimien sähköisen asioinnin kautta. Täytä hakemus osoitteessa: https://asiointi.puolustusvoimat.fi

Hakemuksen täyttöä varten tarvitset matematiikan, äidinkielen ja englannin kielen arvosanat lukion tai ammatillisen oppilaitoksen päättötodistuksesta tai kesken olevien opintojen osalta.

Naisten hakeutuminen

Lentoreserviupseerikurssille hakeutuvien naisten tulee täyttää sähköinen hakemus sekä lähettää viimeistään 15. lokakuuta mennessä omaan aluetoimistoonsa seuraavat lomakkeet:

Hakemiseen liittyviä ohjeita ja hakulomakkeita on saatavilla myös aluetoimistoissa.

 
´