Hyppää sisältöön

Lentäjä näyttää peukkua hävittäjän kyydistä

Hakuohjeet

Onko haaveissasi päästä lentämään? Varusmiespalveluksen voi suorittaa ainutlaatuisella lentävällä varusmieskurssilla. Varusmiespalveluksen kautta mielenkiintoiseen ja haastavaan ammattiin, varmaan työpaikkaan lentoupseerina.

Hävittäjälentäjäkoulutuksen ensimmäiseen vaiheeseen ilmavoimien lentoreserviupseerikurssille (LENTORUK), valitaan terveitä, normaaleja suomalaisia nuoria, joilla on halua ottaa haasteita vastaan. Älä aliarvioi itseäsi, vaan anna meidän testata, oletko soveltuva hävittäjälentäjän ammattiin.

Ilmasotakoulu järjestää myös ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskoneilla annettavan perus- ja jatkokoulutuksen.

 

HAKEMINEN LENTORESERVIUPSEERIKURSSILLE

Ilmasotakouluun voi lähettää hakupapereita ympäri vuoden. Lentoreserviupseerikurssin hakuaika päättyy vuosittain 1. päivään marraskuuta (esimerkiksi vuoden 2020 kurssin hakuaika päättyy 1.11.2019). Kurssi järjestetään kerran vuodessa ja palvelukseen astutaan vuosittain heinäkuun saapumiserän yhteydessä. Kurssille hakevan varusmiespalvelus ei saa olla suoritettu loppuun.

Edellytämme normaalia, hyvää nuoren ihmisen kuntoa. Kunto tutkitaan ergometritestauksella ja lihaskuntotesteillä varuskuntasairaalan tai Ilmailulääketieteen keskuksen (AMC) tutkimuksissa. Tarkemmat tiedot löytyy Valintojen kulku -sivulta.

Mikäli hakijalla on allergioita, niin hakemukseen tulee liittää tarkat selvitykset oireiden esiintymisestä, tutkimuksista, sairastumisiästä ja oireiden viimeaikaisista esiintymisistä. Allergia ei välttämättä ole karsiva tekijä. Tarvittaessa voimme vaatia prick-testejä ja mahdollisia muita tarkempia tutkimuksia.

Ohjaajakursseille Ilmasotakouluun haetaan Puolustusvoimien sähköisen asioinnin kautta. Täytä hakemus osoitteessa: https://asiointi.puolustusvoimat.fi

Hakemuksen täyttöä varten tarvitset lukion tai ammatillisen oppilaitoksen päättötodistuksesta tai kesken olevien opintojen osalta matematiikan, äidinkielen ja englannin kielen arvosanat.

 

Naisten hakeutuminen

Lentoreserviupseerikurssille hakeutuvien naisten tulee täyttää sähköinen hakemus sekä lähettää viimeistään 1. marraskuuta mennessä omaan aluetoimistoonsa seuraavat lomakkeet:

Hakemiseen liittyviä ohjeita ja hakulomakkeita on saatavilla myös aluetoimistoissa.