Hyppää sisältöön

Haku naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyy 1.3.

Maavoimat
Julkaisuajankohta 10.2.2021 12.29
Tiedote
Naissotilas seisoo talvisessa metsässä taisteluvarustuksessa

Asepalvelus tarjoaa vuosittain tuhansille asevelvollisille arvokkaita kokemuksia, monipuolisia tehtäviä ja hyödyllisiä taitoja. Hakuaikaa naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyy 1.3. Mikäli asepalvelus kiinnostaa, nyt on aika toimia!

Hakemuksesi tulee olla perillä aluetoimistossasi maanantaina 1. maaliskuuta. Hakemuksen tulee sisältää sekä hakemuslomake että lääkärinlausunto terveydentilastasi. 

Lääkärinlausunnon saat varaamalla ajan lääkärintarkastukseen ja ottamalla tarkastukseen mukaan sekä täytetyn hakemuslomakkeen että lääkärinlausuntolomakkeen. Säilytä kuitit, sillä voit hakea korvausta lääkärinlausunnon kuluista Puolustusvoimilta kuitteja vastaan.

Hakemuksesi perusteella, sinut kutsutaan huhtikuussa järjestettävään valintatilaisuuteen. Valintatilaisuudessa palveluskelpoisuutesi tarkastetaan, aluetoimisto haastattelee kaikki hakijat ja päättää palveluksestasi.

Naisten palveluksen sisältö ja vaatimukset ovat samat kuin miehillä. Palveluksen aikana voit hakeutua eri palvelustehtäviin ja johtajakoulutukseen. Mieti jo etukäteen, mitkä tehtävät sinua kiinnostavat. Lisätietoa tehtävistä saat täältä. 

Palveluksen jälkeen sinulla on mahdollisuus päästä sotilasuralle ja rauhanturvaajatehtäviin sekä osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön kuten maakuntakomppanioihin.

Hakuohjeet naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen kuvamuodossa: 1. Perehdy tehtäviin ja aloituspaikkaan sekä -aikaan, 2. Täytä hakulomake, 3. Käy lääkärintarkastuksessa, 4. Toimita molemmat lomakkeet aluetoimistoosi, 5. Sinut kutsutaan valintatilaisuuteen, 6. Valmistaudu palvelukseen

Lisätietoa:
•    Hakuohjeet
•    Lomakkeet
•    Aluetoimistot
•    UKK

´