Hyppää sisältöön

Usein kysyttyjä kysymyksiä naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta

Tälle sivulle olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta. Kysymykset on jaoteltu tälle sivulle eri ryhmiin: hakeutumiseen ja hakuprosessiin liittyvät kysymykset, palvelukseen liittyvät kysymykset ja Rajavartiolaitokseen liittyviin kysymyksiin.

Mikäli sinulla on hakemiseen tai palvelukseen liittyviä lisäkysymyksiä, ole rohkeasti omaan aluetoimistoosi

Miksi hakisin inttiin?

Mikä on sinulle puolustamisen arvoista? Olet oikeassa paikassa, jos vastaat esimerkiksi oma terveys, perhe, ystävyyssuhteet, koulutus, turvallisuus, vapaus tai demokratia.

Intti ei ole pelkästään miehille. Jo yli 11 000 naista on suorittanut varusmiespalveluksen. Naiset voivat suorittaa palveluksen Puolustusvoimien kaikissa joukoissa ja tehtävissä. Palveluspaikka pyritään löytämään mahdollisimman läheltä asuinpaikkaa, ja tehtävään valintaan vaikuttavat Puolustusvoimien tarpeet. 

Mitä intti voi tarjota sinulle?

Alkoiko palvelus kiinnostaa? Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen voit hakea, jos olet Suomen kansalainen, 18–29 vuoden ikäinen ja terveydentilasi sopii sotilaskoulutukseen. Katso tästä hakuohjeet ja laita hakemus liikkeelle!

Hakemiseen ja hakuprosessiin liittyvät kysymykset ja vastaukset

Palveluksen suorittamiseen liittyvät kysymykset ja vastaukset

Palveluksen suorittaminen Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa

 
´