Hyppää sisältöön

Ruotuväki juhli tasavuosia eurooppalaisessa seurassa

Viestintäosasto
Julkaisuajankohta 7.10.2022 12.37
Tiedote

Puolustusvoimien kustantama Ruotuväki-lehti viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlia. Juhlavuoden kunniaksi Ruotuväki isännöi Euroopan sotilaslehtien liiton vuosikokousta Suomessa 4.-7. lokakuuta. Ruotuväen "kummikilta" eli TK-Tiedotuskilta ry täyttää myös tasavuosia. Kilta perustettiin 30 vuotta sitten. Ruotuväki ja TK-Tiedotuskilta järjestivät torstaina yhdessä kansainvälisen sotilasjournalismia käsittelevän seminaarin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähetti tervehdyksensä seminaarin yhteydessä järjestettyyn juhlatilaisuuteen.

Niinistön mukaan Ruotuväki ja TK-Tiedotuskilta ovat ansioituneet maanpuolustushengen nostattamisessa. "Teitä on osaltanne kiittäminen siitä, että suomalaisten maanpuolustustahto on korkeampi kuin vuosikymmeniin."

"Perinteisen median murros on tuonut teillekin haasteita. Mutta jotain laadusta kertonee se, että Ruotuväki on tällä hetkellä Euroopan ainoa varusmiesvoimin toteutettu vastaavan mittakaavan valtakunnallinen lehti. Toimituksen työ herättää myös kiinnostusta kansainvälisesti", Niinistö toteaa kirjallisessa tervehdyksessään.

Vuodesta 1962 ilmestynyt Ruotuväki on kouluttanut historiansa aikana reilusti yli tuhat viestintäalan reserviläistä. Kuukausittain ilmestyvän lehden painos on noin 20 000. Lisäksi Ruotuväki tuottaa sisältöä verkkoon ja sosiaalisen median kanaville päivittäin. Painettu lehti on tabloid-kokoinen ja siinä on 48 sivua.

"Moni Ruotuväen reserviläinen on tänä päivänäkin suomalaisen median palveluksessa tai muissa merkittävissä tehtävissä. Tämä ammattilaisten joukko on osoitus suomalaisen asevelvollisuusjärjestelmän tuottamasta osaamisesta", päätoimittaja Mikko Ilkko arvioi.

Vuonna 1992 perustettu TK-Tiedotuskilta vaalii Puolustusvoimien sodanaikaisen tiedotustoiminnan perintöä. Siihen voivat liittyä kriisiajan viestintäkoulutusta saaneet henkilöt.

TK-Tiedotuskillan nimen alkukirjaimet TK ovat perua sotien aikaisista TK-miehistä, jotka tallensivat sotatapahtumia kirjoittamalla, valokuvaamalla ja elokuvien teolla. Useat killan jäsenistä ovat palvelleet varusmiehinä Pääesikunnan viestintäosastolla Ruotuväessä.

Euroopan sotilaslehtien liitto (European Military Press Association) on vuonna 1977 perustettu järjestö, johon kuuluu noin sata eurooppalaisissa sotilaslehdissä työskentelevää jäsentä. Suomeen vuosikokoukseen saapui 30 osallistujaa, joille esiteltiin muun muassa suomalaista asevelvollisuutta.

Lisätietoja: päätoimittaja Mikko Ilkko, puh. 0299 500 715