Mediavarusmies, sotilasmusiikki

Mediavarusmies työskentelee sotilassoittokunnassa kahden varusmiehen tiimissä, joka taltio soittokunnan esiintymisiä (valo- ja videokuvaus) ja tuottaa viestintä- ja markkinointimateriaalia. Pääesikunnassa toimivan mediavarusmiehen tehtävänä on valtakunnallisten tapahtumien markkinointimateriaalin tuottaminen ja viestintään liittyvien tehtävien hoitaminen sotilasmusiikkialan intendentin alaisuudessa.

Sotilassoittokunnissa on kaksi mediavarusmiestä ja soittokuntia on kuusi: Kaartin soittokunta (Helsinki), Laivaston soittokunta (Turku), Rakuunasoittokunta (Lappeenranta), Ilmavoimien soittokunta (Tikkakoski), Lapin sotilassoittokunta (Rovaniemi), sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta (Parola).

Mediavarusmiehen tehtävään kuuluu erilaisten sotilasmusiikkialan tapahtumien, konserttien ja festivaalien valo- ja videokuvaus sekä mainosmateriaalin (kuvat, julisteet, videot, esitteet) tuottaminen. Kuvaamisen lisäksi editointi on mediatiimin tehtävänä. Materiaalia julkaistaan sekä painettuna että sähköisesti verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tehtävään liittyy soittokuntien ja varusmiesbändien mukana matkustamista koti- ja ulkomailla.

Mediatiimit työskentelevät sotilassoittokuntien tiedottajien alaisuudessa. Koulutus tehtävään annetaan heti erityistehtäväkauden alussa, ja siihen sisältyy Valokuvausmieskurssi (1 viikko) sekä sotilasmusiikkialan perehdytys 2-3 päivää. Lisäksi jokaisella kesän saapumiserä pääsee taltioimaan taistelijantutkinnon ja tammikuun saapumiserä jääkäriharjoituksen, joihin tiimit osallistuvat yhteisesti Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa Parolassa.

Vaatimukset

Tehtävässä edellytetään joko koulutusta tai harrastuneisuutta valo- ja/tai videokuvaamisesta sekä jälkikäsittelystä. Eduksi luetaan myös graafisen suunnittelun taidot. Kielitaitovaatimuksena on vähintään englanti, mutta erityisesti Laivaston soittokuntaan ja Kaartin soittokuntaan tarvitaan myös ruotsinkielinen varusmies. Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä oma-aloitteiseen, itsenäiseen työskentelyyn.

Lisätietoja

Intendentti Marjo Riihimäki

[email protected]

Puolustusvoimien vaihde, 0299 800

Katso varusmiessoittokunnan mediatiimin esittely (YouTube)

Tutustu Kaartin soittokunnassa palvelevan Lassi Kapasen palvelukseen mediatuottajana

Valittavien määrä: <10


Saapumiserä Tammikuu, Heinäkuu
Palveluksen kesto 255,347 päivää
Joukko-osasto Sotilassoittokunnat, Ilmavoimien soittokunta, Kaartin soittokunta, Laivaston soittokunta, Lapin sotilassoittokunta, Rakuunasoittokunta, Varusmiessoittokunta
Paikkakunnat Lappeenranta, Pansio, Turku, Parolannummi, Hattula, Rovaniemi, Santahamina, Helsinki, Tikkakoski, Jyväskylä

Tehtävään on haettava erikseen. Hakusivulle