Varusmiespappi tai -diakoni

Varusmiespappina tai -diakonina pääset harjoittelemaan toimintakyvyn tukemista ja kehittämään omaasi joukko-osaston sotilaspapin ohjauksessa.

Tavoitteena on antaa sinulle perusvalmiudet poikkeusolojen sotilaspappina tai -diakonina toimimiseen sekä eettisen toimintakyvyn tukemiseen. Tehtäviisi kuuluu kokemuksestasi ja koulutuskestasi riippuen hartausopetus ja koulutustilaisuuksien järjestämistä sekä alan yleisiä järjestely- ja päivystystehtäviä.

Palveluskaverien vertaistukena toimiminen muodostaa myös merkittävän osan toimintakyvyn tukemisessa harjaantumiseen. Joukko-osastossa saamasi ohjauksen lisäksi osallistut palveluksesi aikana myös viikon kestäville varusmiespappi- ja -diakonikursseille 1 ja 2.

Varusmiespapiksi hakevan tulee olla yliopistossa teologiaa opiskeleva (opiskelupaikka tulee olla vastaanotettu ennen palveluksen aloittamista) tai teologisen tutkinnon suorittanut luterilaissen tai ortodoksisen kirkon jäsen.

Varusmiesdiakoniksi hakevan tulee olla sosionomi tai yhteisöpedagogi, tai em. tutkintoon opiskeleva, jonka tutkintoon sisältyy kirkollinen kelpoisuus.

Muiden kirkkokuntien tai uskonnollisten yhdyskuntien tehtäviin opiskeleva tai niissä palveleva voidaan hyväksyä tehtävään, jos hänen koulutuksensa täyttää em. kriteerit (yliopisto/AMK). Huomioitahan, että tehtävässä voit joutua siirtymään toiseen puolustushaaraan/joukko-osastoon, jos tehtävien järjestely niin vaatii.

Vaatimukset

–⁠ Alaan liittyvä tutkinto tai opiskelupaikka (yliopisto/AMK)

–⁠ Paineensietokykyinen

– Yhteistyökykyinen

– Valmis siirtymään toiseen joukko-osastoo

Lisätietoja

Kenttärovasti Janne Aalto
Pääesikunnan koulutusosasto
[email protected]

Valittavien määrä: 10


Saapumiserä Tammikuu, Heinäkuu
Palveluksen kesto 255,347 päivää
Joukko-osasto Kainuun prikaati, Karjalan prikaati, Panssariprikaati, Porin prikaati, Uudenmaan prikaati, Rannikkolaivasto, Rannikkoprikaati
Paikkakunnat Dragsvik, Raasepori, Huovinrinne, Säkylä, Kajaani, Kouvola, Vekaranjärvi, Niinisalo, Kankaanpää, Pansio, Turku, Parolannummi, Hattula, Upinniemi, Kirkkonummi