Hyppää sisältöön

Onnistunut rannikkosotilasharjoitus takana

Rannikkoprikaati
8.3.2021 11.48
Tiedote

Rannikkoprikaatin varusmiehet harjoittelivat ampuma- ja taisteluharjoituksessa koulutuskauden mukaisia toimia partio- ja ryhmäkokoonpanossa. Harjoitus kehitti osaltaan merivoimien ja Rannikkoprikaatin valmiutta sekä operatiivista suorituskykyä.

 

Päättynyt harjoitus on Rannikkoprikaatin 1/2021 saapumiserän koulutushaarajakson ampuma- ja taisteluharjoitus ja osalle 2/2020 saapumiserän varusmiehistä myös loppusota. Neljän päivän taistelukoulutusvaiheen jälkeen toteutettiin harjoituksessa kriittiseksi osaamiseksi määritetyt partion hyökkäys- ja puolustusammunnat, joissa varusmiehet osoittivat hyvää ampuma- ja aseenkäsittelytaitoa.

Rannikkoprikaatin harjoitusjoukolle osoittama kalusto ja materiaali ovat hyvässä kunnossa. Myös maakuljetukset, ampumatarvikkeiden täydennykset ja sotilaiden toimintakyvyn ylläpitämiseen liittyvä materiaali ja osaaminen olivat erinomaisella tasolla. Kaikessa toiminnassa otettiin huomioon palvelusturvallisuus ja vallitsevaan koronatilanteeseen suhteutettu turvallinen toiminta. Vaativassa koulutuksessa tulleita pieniä palveluskyvyn alenemia hoidettiin ammattitaitoisesti lääkintä- ja varohenkilöstön toimenpitein.

Valmiuden ylläpito vaatii jatkuvaa työtä

Harjoituksen aikana kerättiin aktiivisesti palautetta niin koulutettavalta joukolta kuin myös kouluttajilta, varohenkilöstöltä sekä muilta toimihenkilöiltä. Varusmieskomppanioiden suorituskyky on hyvällä tasolla ja prikaatin motivoituneet ja osaavat varusmiehet ovat käytettävissä koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Rannikkosotilasharjoituksen jälkeen prikaatin varusmiesten koulutusta ja valmiuden kehittämistä jatketaan koulutushaarajaksolla, jossa on painopisteenä koulutushaaran toimialakoulutus.

- Rannikkoprikaatin varusmiehet ovat erittäin motivoituneita ja heidän oppimiskykynsä on korkealla tasolla, toteaa harjoituksen johtaja, komentaja Henri Lavi ja kiittää samalla varusmiehiä ja henkilökuntaa erinomaisesta harjoituksesta, joka sujui hyvässä hengessä.