Hyppää sisältöön

Merivoimien sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet tällä viikolla 

Merivoimat
Julkaisuajankohta 12.2.2024 9.56
Tiedote

Merivoimien tammikuun saapumiserän noin 1700 alokkaan sotilasvala ja -vakuutus tilaisuudet järjestetään torstaina 15. helmikuuta Rannikkoprikaatissa Upinniemessä ja perjantaina 16. helmikuuta Uudenmaan prikaatissa Raaseporissa. Molempia tapahtumia on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä. 

Rannikkoprikaatin sotilasvala ja -vakuutustilaisuus 

Rannikkoprikaatin tammikuussa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaneet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen torstaina 15.2.2024. 
Sotilasvakuutus järjestetään klo 9.30 perinneaukiolla ja sotilasvala klo 10.00 paraatikentällä.

Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen ottaa vastaan Rannikkoprikaatin komentaja, kommodori Marko Laaksonen. Paraatijoukkoja komentaa prikaatin esikuntapäällikkö, komentaja Matti Linteri. Sotilasvalan esilukijana toimii oopperalaulaja Karita Mattila. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Henri Kivijärvi. Tilaisuuden musiikista vastaa Kaartin soittokunta. Tilaisuudessa alokkaat ylennetään tykkimiehiksi tai matruuseiksi. 

Kyseessä ei ole avoimien ovien päivä. Alokkaat ovat toimittaneet kutsun läheisilleen ja tilaisuuteen ovat tervetulleita vain etukäteen ilmoitetut vieraat, joita odotetaan paikalle tuhansia. Erityisesti Upinniementien varrella asuvia pyydetään huomioimaan hetkellisesti kasvava ajoneuvoliikenne aamuvarhaisella ja uudestaan iltapäivällä klo 13 alkaen.

Rannikkoprikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksia pääsee seuraamaan myös verkon välityksellä Youtubesta. Lähetys alkaa torstaina 15.2. klo 9.10.

Lue lisää Rannikkoprikaatin tilaisuudesta.

Uudenmaan prikaatin sotilasvala ja -vakuutustilaisuus

Sotilasvala ja -vakuutustilaisuus paraateineen järjestetään tammikuun saapumiserälle perjantaina 16. helmikuuta Uudenmaan prikaatissa. 

Sotilasvakuutus järjestetään kello 11.20 ja sotilasvala kello 12.00.  Sotilasvalassa ja -vakuutuksessa prikaatin komentaja, kommodori Jyri Kopare ylentää alokkaat jääkäreiksi. Valan esilukijana toimii Janne Grönroos. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Markus Weckström. Kello 12.45 alkavan ohimarssin ottaa vastaan prikaatin komentaja seurassaan valan esilukija. Tilaisuuden musiikista vastaa Laivaston Soittokunta. 

Tilaisuus on avoin vain alokkaiden läheisille, jotka ovat ilmoittautuneet etukäteen. Liikenne Dragsvikin varuskunnan läheisyydessä, erityisesti Raaseporintiellä ja Dragsvikintiellä, on ajoittain ruuhkautunut aamupäivällä ja iltapäivällä. 

Tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä Yle Areenassa yhteistyössä Svenska Ylen kanssa. Lähetys alkaa noin klo 11.15 ja päätyy noin klo 13.00. Tallenne on nähtävissä Yle Areenassa myöhemminkin. 

Suora linkki livelähetykseen ja lisätietoja tapahtumasta. (ruotsiksi)

´