Hyppää sisältöön

Lentoreserviupseerikurssin hakijamäärä nousi 2000-luvun ennätykseen

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 18.10.2024 14.26
Tiedote
Lentäjä rullaa valkoista pientä potkurikonetta asematasolla.
Ensimmäiset lennot Ilmavoimissa suoritetaan Grob G 115E -koneella

Paikkaa sotilaslentäjänä tavoittelee 998 hakijaa, joista 53 on naisia. Kyseessä on tämän vuosituhannen hakijaennätys ja nousua on 18 prosenttia viime vuodesta.

Kuusivaiheinen karsinta kestää ensi toukokuuhun asti, jonka lopputuloksena näistä hakijoista valitaan lopulta lentoreserviupseerikurssille noin 40 sopivinta. Mukana joukossa on sekä tulevia Ilmavoimien F-35-lentäjiä että Maavoimien ja Rajavartiolaitoksen ohjaajia.

Ilmasotakoulun valintapäällikkö majuri Tuukka Antikainen on erittäin tyytyväinen hakijamäärän nousuun, vaikkakaan se ei ole yllätys:

—Tässä on kyseessä Suomen mielenkiintoisin tapa suorittaa varusmiespalvelus ja löytää samalla ammatti. Sotilaslentäjänä toimiminen tarjoaa monipuoliset ja kansainväliset uranäkymät maanpuolustustahtoiselle nuorelle. Positiivisia haasteita kaipaava varmasti niitä sotilaslentäjän koulutuksessa kohtaa ja sen lisäksi pääsee osaksi ainutlaatuista työyhteisöä!

Näin suuresta joukosta jää väistämättä myös erittäin motivoituneita ja hyviä hakijoita valitsematta. Heidän kannattaa hakea uudelleen tai suunnata Ilmavoimien muihin haastaviin palvelustehtäviin lentoteknisellä- tai johtokeskuslinjalla, kannustaa majuri Antikainen.

 

Lisätiedot: [email protected]

´