Hyppää sisältöön

Sotilaspoliisit harjoittelevat Porissa viikolla 22

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 24.5.2023 11.05
Tiedote
Kuvassa kaksi taisteluvarustuksessa olevaa sotilaspoliisia etenemisvalmiudessa rakennuksen nurkalla.

Porin prikaatin sotilaspoliisikomppania harjoittelee Porin Palveluopiston alueella 28. toukokuuta ja 2. kesäkuuta välisenä aikana. Toimintaan liittyy harjoitusampumatarvikkeiden käyttöä, josta ei aiheudu vaaraa harjoituksen ulkopuoliselle henkilöstölle. Harjoittelu toteutetaan päivittäin kello 08.00–22.00 ja toiminta voi aiheuttaa ajoittaista meluhaittaa.

100 hengen harjoitusjoukko koostuu pääosin heinäkuussa 2022 aloittaneista varusmiesjohtajista sekä tammikuussa 2023 aloittaneista aliupseerioppilaista ja miehistötehtäviin koulutettavista varusmiehistä. Maastopukuihin pukeutuneet joukot liikkuvat Porissa sekä siviili että Puolustusvoimien ajoneuvoilla ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri.
- Kyseessä on erikoiskoulutusjakson ja aliupseerikurssin taisteluharjoitus, jossa varusmiehet harjoittelevat taistelua rakennetulla alueella ryhmä- ja joukkuekoossa. Tarkoituksena on päästä soveltamaan opittuja taitoja autenttisessa ympäristössä varusmiesjohtajavetoisesti, harjoituksen johtaja kapteeni Aki Hugg kertoo.

Joukkojen mukana liikkuu kantahenkilökuntaan kuuluvia keltaisiin huomioliiveihin pukeutuneita kouluttajia, joilta voi kysyä tarvittaessa lisätietoja harjoituspaikkoihin ja -ajankohtiin liittyen.

´