Hyppää sisältöön

Porin prikaati vastaanottaa yli 1900 uutta alokasta

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 2.1.2024 15.09
Tiedote
Alokkaita varustekassit selässä

Porin prikaati vastaanottaa palvelukseen maanantaina 8.1.2024 yhteensä vajaat 2000 uutta alokasta. Alokkaista noin 980 aloittaa palveluksensa niin Niinisalossa kuin Säkylässä. Palveluksensa aloittavista noin 75 on vapaaehtoisen asepalveluksen suorittavia naisia.

Uusien alokkaiden ensimmäisten päivien ohjelma koostuu tuttuun tapaan varusteiden vastaanottamisesta ja oppitunneista. Varusmiespalveluksen ensimmäiset viikot totutellaan uusiin varusteisiin, varuskunnan olosuhteisiin ja arkeen ryhmänjohtajien johdolla. Kahden viikon mittaisen orientaatiokurssin jälkeen alkavat selviytymisen, suojautumisen ja suojaamisen kurssit. 

Kuuden viikon mittainen alokasjakso huipentuu koulutushaaravalintoihin, sekä sotilasvala- ja vakuutustilaisuuksiin. Sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään 15.2.2024 Säkylässä ja Niinisalossa. Tilaisuuksista julkaistaan tarkempaa tietoa lähempänä ajankohtia.

Saapumiserä 1/24
Tule varuskuntaan terveenä, kelinmukaisesti pukeutuneena ja hyvissä ajoin ennen kello 16.00. Alokasinfossa on tärkeää tietoa alokkaille palveluksen aloittamiseen Niinisalossa tai Säkylässä.

Porin prikaatin alokasinfo saapumiserälle 1/24 - Maavoimat 

´