Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Intti.fi

Lapin kutsunnat alkavat 18.8.2020

Jääkäriprikaati 17.8.2020 14.26

Lapin maakunnan kutsunnat alkavat tiistaina 18.8.2020 Utsjoen kutsuntatilaisuudella. Kutsunnat jatkuvat tämän jälkeen Inarin, Sodankylän ja Pelkosenniemen - Savukosken kutsuntatilaisuuksilla 19.–21.8.2020. Viikolla 35 ovat vuorossa Enontekiön, Muonion, Kittilän sekä Kolarin kutsunnat.

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat alkavat valtakunnallisesti maanantaina 17.8.2020. Tämän vuoden kutsunnat koskevat pääosin vuonna 2002 syntynyttä ikäluokkaa. Lapissa kutsuntaikäluokan vahvuus on noin 1 000 miestä, jotka määrätään palvelukseen pääosin Jääkäriprikaatiin Sodankylään ja Rovaniemelle sekä Lapin rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan Ivaloon. Kutsunnat päättyvät 15. joulukuuta.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi.

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksesta. Kutsunnanalainen pääsee esittämään kutsunnoissa omat palveluksen aloittamisaika- ja paikkatoiveensa kutsuntalautakunnalle henkilökohtaisesti, mikä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin.

Kutsunnanalaisten on mahdollista päästä palvelukseen kutsuntoja seuraavien kolmen vuoden eli vuosien 2021, 2022 ja 2023 tammikuun tai heinäkuun saapumiseriin.
Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, päätetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.

Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös erikoisjoukoissa tai -aloilla. Niihin ei määrätä suoraan kutsunnoista, vaan jokaisen on hakeuduttava niihin itse. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsunnoissa sekä puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa intti.fi/erikoisjoukot sekä intti.fi/erityistehtavat.

Pyrimme varmistamaan asevelvollisille mahdollisimman turvalliset kutsunnat. Noudatamme syksyn kutsunnoissa THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) antamia suosituksia. Kutsuntatilaisuudessa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet. Varaudumme kutsuntojen suunnittelussa myös nopeasti muuttuviin kokoontumisrajoituksiin.

Lisätietoa: www.maavoimat.fi, varusmies.fi tai intti.fi, joihin kutsunnanalaisia ja muita asiasta kiinnostuneita kannustetaan tutustumaan.

 

Aluetoimisto tai muu palvelupiste Kutsunnat Lapin aluetoimisto