Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Intti.fi

700 alokasta vannoi sotilasvalan tai antoi sotilasvakuutuksen Kaartin jääkärirykmentissä

Kaartin jääkärirykmentti 14.2.2020 17.47
Uutinen

Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen nimitti tammikuussa 2020 palveluksensa aloittaneet varusmiehet tänään kaartinjääkäreiksi, kun he vannoivat sotilasvalan tai antoivat sotilasvakuutuksen Santahaminan alakentällä. Yli 2300 varusmiesten läheistä oli tullut seuraamaan tilaisuutta.

Tilaisuus oli perinteikäs ja juhlava. Vuosisatoja vanhan perinteen mukaan valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta. Lakki otetaan pois päästä ja oikean käden etusormi ja keskisormi nostetaan pystyyn valaa vannoessa.

Tänään kaartinjääkäreiksi nimetyt varusmiehet ovat palvelleet alokasjakson Uudenmaan jääkäripataljoonan 1. Jääkärikomppaniassa ja Esikunta- ja viestikomppaniassa sekä Kaartin pataljoonan 2. Sotilaspoliisikomppaniassa ja Kuljetuskomppaniassa. Heillä on nyt kuuden viikon alokasjakso takanaan ja he siirtyvät seuraavaksi koulutushaarajaksolle. He ovat ensimmäiset uuteen Koulutus 2020 -mukaiseen ohjelmaan osallistuvat varusmiehet Kaartin jääkärirykmentissä.

Kaartin jääkärirykmentissä palvelee myös paljon ulkosuomalaisia varusmiehiä. Tänään vakuutuksen antoi muiden joukossa Mika Pekkarinen Australiasta, joka palvelee Uudenmaan jääkäripataljoonassa.

Pekkarinen kertoi ensikokemuksiaan varusmiespalveluksesta Kaartin jääkärirykmentissä:

- Envaikutelma on erittäin hyvä. On ollut jännittävää ja olen oppinut täällä jo paljon. 

Pekkarisen perheessä varusmiespalvelus on kunnia-asia. Hänen kaksi esivanhempaansa palveli talvisodassa. Myöhemmin molemmille myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunnianosoitukset. Pekkarinen kertoi lisäksi, että myös kaksi hänen veljistään on suorittanut varusmiespalveluksen Suomessa. 

- Varusmiespalvelus on perinne perheessämme.