Hyppää sisältöön

Koronatilanne ja -toimenpiteet Kaartin jääkärirykmentissä 11.1.2022

Kaartin jääkärirykmentti
4.1.2022 16.14
Tiedote

Koronatilanteen huonontuminen pääkaupunkiseudulla näkyy myös Kaartin jääkärirykmentissä. Kaartin jääkärirykmentissä on todettu korona 108 varusmiehellä. Altistuneita on noin 500 henkilöä. Osa varusmiehistä on siirretty sairastamaan tai karanteeniin kotiin.

Santahaminan terveysasema testaa oirehtivia varusmiehiä kaikista tuvista. Testejä tehdään niin paljon kuin terveysaseman resurssit mahdollistavat. Positiiviset testitulokset johtavat koronatoimiin. Tavoite on testata kaikki oireiset varusmiehet. 

Sairastuneiden ja erityisesti altistuneiden suuresta määrästä johtuen majoitustilojen järjestäminen on vaikeutunut. Rykmentti pyrkii majoittamaan kaikki varusmiehet sisätiloihin, minkä vuoksi altistuneita on sijoitettu tilapäismajoitukseen muun muassa luokkatiloihin. Jos sisätilat loppuvat kokonaan, otetaan käyttöön myös telttamajoitus.

Puolustusvoimissa, mukaan lukien Kaartin jääkärirykmentissä koronarajoitusten purkaminen on keskeytetty. Kaartin jääkärirykmentti jatkaa toimintaansa koulutussuunnitelmien mukaisesti sopeuttaen varusmiesten koulutuksen vallitsevaan tilanteeseen. Myös oireettomat altistuneet varusmiehet jatkavat varusmieskoulutusta omina pieninä ryhminään niin etteivät altista muita.

Vakiintuneet käytännöt kasvomaskien käytöstä, turvavälien pitämisestä, käsi- ja yskimishygieniasta sekä kasarmitilojen siisteyden ylläpitämisestä ovat käytössä tartuntojen ehkäisemiseksi. Henkilökunnan osalta jatketaan etätyöskentelyä. Varusmieskoulutuksen sopeuttamistoimenpiteillä Kaartin jääkärirykmentti turvaa valmius- ja koulutusedellytyksensä sekä henkilökunnan ja varusmiesten terveysturvallisuuden. 

Tiedotamme koronatartunnoista ja epäillyistä altistumisista aina heti kyseisen yksikön varusmiehiä ja henkilökuntaa, jonka jälkeen aloitamme välittömästi tarvittavat koronatoimenpiteet.

Kaartin jääkärirykmentissä on annettu heinäkuusta alkaen koronarokotuksia ja suosittelemme kaikille varusmiehille koronarokotteiden ottamista. Rokottautumalla suojaat itseäsi, palvelustovereitasi ja läheisiäsi vakavalta koronavirustartunnalta.