Hyppää sisältöön

Haaveena RUK?

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 12.7.2021 13.45
Tiedote
Maastopukuisia sotilaita ringissä, yksi, eli johtaja, on keskellä.

Vuosittain noin 1200 nuorta miestä ja naista suorittaa tavoitellun reserviupseerikurssin Haminassa. Suomen suurimman johtajakoulun koulutukseen valitaan siis vain noin 7 prosenttia kaikista asepalvelusta suorittavista. Viimeisin reserviupseerikurssi, eli järjestyksessään 258:s, alkoi toukokuussa 2021. 

Reserviupseerikoulu on Suomen suurin johtajakoulu. Reserviupseerikoulu on vuodesta 1920 alkaen kouluttanut yhteensä yli 180 000 reserviupseeria Puolustusvoimien reserviin.

Maavoimien reserviupseerikursseja järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Vaikka kurssin nimikkeenä on "Maavoimien reserviupseerikurssi", tuotetaan kurssilla johtajia kaikkien puolustushaarojen sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Reserviupseerikurssin tavoitteena on tuottaa koulutettavista toimintakykyisiä ja toimeenpanokykyisiä joukkueenjohtajia. Maavoimien reserviupseerikoulutusta annetaan Maasotakouluun kuuluvassa Reserviupseerikoulussa Haminassa, minkä lisäksi upseerioppilaita koulutetaan panssarireserviupseerikurssilla Panssarikoulussa Hattulassa, Parolannummella.

Kuvassa PSRUK258 harjoituksessa heinäkuussa 2021.

Kurssin aikana koulutettavat saavat perusteet joukkueen tai jaoksen (noin 30 hengen kokoisen joukon) johtamiseen taistelukentällä. Reserviupseerikurssi kestää 14 viikkoa. Reserviupseerikoulutus sisältää reserviupseerikurssin ja reserviupseerin johtajakauden täydennyskursseineen. Reserviupseerien johtajakausi alkaa reserviupseerikurssin päätyttyä ja kestää loppupalvelusajan.

Reserviupseereiksi koulutetaan vain noin 7 prosenttia kaikista varusmiehistä. Heidät valitaan aliupseerikurssin 1. jakson aikana osoitetun kyvykkyyden ja sopivuuden perusteella. Maavoimien reserviupseerikurssi on vaativa ja haastava, mutta ikimuistoinen kokemus. Haasta siis itsesi ja hae johtajakoulutukseen!

Haluatko tietää lisää reserviupseerikurssista? Lue aiempien upseerioppilaiden vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä:
https://maavoimat.fi/usein-kysytyt-kysymykset-reserviupseerikurssista 
 

Voit seurata rukkilaisten (ja panssarirukkilaisten) koulutusta, arkea ja juhlaa Reserviupseerikoulun (ja Maasotakoulun) sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Twitterissä.

Kuvassa RUK256 harjoituksessa elokuussa 2020.

Hamina Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´