Hyppää sisältöön

Miehistön erikoiskoulutetut varusmiehet siirtyvät reserviin

Julkaisuajankohta 11.3.2024 10.00
Tiedote

Miehistöön kuuluvat 255 vuorokautta palvelleet varusmiehet kotiutuvat 13. maaliskuuta 2024. Yhteensä Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta kotiutuu 1386 henkilöä, joista 123 naisia

Kyseessä olevat varusmiehet ja palvelukseen vapaaehtoisesti hakeutuneet naiset, ovat palvelleet miehistön haastavissa erityistaitoja vaativissa tehtävissä. Kotiutuvista 904 on palvellut Maavoimien, 334 Merivoimien, 136 Ilmavoimien, ja neljä Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa.


Miehistöön kuuluvia 255 vrk palvelevia koulutetaan noin 15 prosenttia kaikista varusmiehistä. Miehistön erikoiskoulutettuja varusmiehiä palvelee muun muassa sotilaspoliisina, lääkintämiehenä sekä valtakunnallisissa erityistehtävissä kuten viestintä- ja tietotekniikka-aloilla sekä sotatieteellisen tutkimuksen parissa. 


Valtakunnallisissa erityistehtävissä varusmiehet pääsevät hyödyntämään omaa siviiliosaamistaan, syventämään taitojaan ja hankkimaan työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuuteen. Haku on kaikille varusmiehille avoin ja erityisosaaminen testataan tarvittaessa pääsykokeessa tai haastattelussa. Tehtäviin voi hakea sekä palveluksen alkaessa että ensimmäisten alokasviikkojen aikana.
 

Lue lisää varusmiesten erityistehtävistä 

´