Hyppää sisältöön

Kotiutuvien varusmiesten kuljetusten järjestelyihin muutoksia

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 13.12.2023 15.56
Tiedote

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ry:n lakolla torstaina 14. joulukuuta on vaikutuksia kotiutuvien varusmiesten kuljetusten järjestelyihin.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto tiedotti 12. joulukuuta 2023, että Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen varusmiesten palveluksesta kotiuttamiseen liittyvät tilausajot jäävät 14. joulukuuta toteutettavan lakon ulkopuolelle. Tilausajoilla ei kuitenkaan kyetä toteuttamaan kaikkien kotiutuvien kuljetuksia.

Varusmiehiä, jotka ovat suunnitelleet kulkevansa junalla tai Matkahuollon vuoroliikenteen busseilla, on kehotettu selvittämään omia kyytejä kotiutumiseen. Omat kyydit korvataan Puolustusvoimissa käytössä olevan korvaustaulukon mukaisesti.

Joukko-osastot varautuvat myös  siihen, että kaikkien henkilöiden kuljetukset eivät järjesty. Tällaiset henkilöt kotiutetaan samanaikaisesti muiden kanssa 14. joulukuuta, mutta he voivat tarvittaessa jäädä varuskuntaan ja majoittua joukko-osastoon enintään yhdeksi vuorokaudeksi. Perjantaina 15. joulukuuta joukko-osastot järjestävät kuljetuksia julkisen liikenteen lähtöpaikoille tarpeen mukaan.

´