Hyppää sisältöön

Tänä vuonna 18 täyttävä - saitko postia Puolustusvoimilta? Katso toimintaohjeet

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 13.3.2020 15.33
Tiedote

Puolustusvoimat on yhteydessä ja lähettää kevään aikana postia tänä vuonna 18 täyttäville miehille. Kyseessä on kutsuntaposti, joka sisältää tärkeää tietoa ja ohjeita syksyn kutsuntoja ja tulevaa varusmiespalvelusta varten. Katso alta tarkemmat valmistautumisohjeet.

Kutsuntoihin valmistautuminen on tärkeää, sillä kutsunnoissa tehdään palvelusta koskevia päätöksiä. Kutsuntatilaisuudessa tarkistetaan henkilötietosi, terveydentilasi ja kuullaan varusmiespalvelusta koskevat toiveesi. Kutsunnoissa käytettävissä olevien tietojen pohjalta määritetään sopivuutesi varusmiespalvelukseen eli palveluskelpoisuus. Lisäksi kutsunnoissa päätetään palvelusajankohtasi ja -paikkasi tai palveluksesta vapauttaminen.

1. Käy Postin tuomat paperit huollella läpi. Tutustu myös saamaasi Varusmies 2020 -oppaaseen. Oppaasta saat hyödyllistä tietoa asevelvollisuudesta, palveluksen suorittamisesta eri puolustushaaroissa ja eri palvelustehtävistä. Palvelustehtäviin tutustuminen kannattaa. Parhaiten pääset itsellesi mieluisiin tehtäviin, jos osaat jo kutsunnoissa toivoa tiettyä palveluspaikkaa tai -tehtävää. Tietoa palvelustehtävistä löydät osoitteesta https://intti.fi/palvelustehtavat-ja-paikat.

kuva, jossa varusmiehen opas

2. Tarkasta, miten ennakkoterveystarkastus hoidetaan kunnassasi. Selvitä, onko sinulle varattu aika valmiiksi vai pitääkö sinun varata aika itse. Tee siis tarvittaessa varaukset tai siirrä ajankohtaa itsellesi sopivaan aikaan.

3. Täytä Kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten ennen terveystarkastusta. Ota lomake mukaan terveystarkastukseen. Ota siellä esiin kaikki mahdolliset lääkityksesi sekä muut terveydentilaasi liittyvät asiat. 

4. Merkitse kalenteriisi oma kutsuntapäiväsi ja -paikkasi. (Kutsuntakuulutuksesi löydät myös tästä) Huom! Kutsuntatilaisuuteen on osallistuttava henkilökohtaisesti. Luvan kutsunnoista poisjäämiseen voi antaa vain aluetoimisto. Ilmoita hyvissä ajoin aluetoimistoosi, jos tiedät ettet pysty osallistumaan määrättynä päivänä kutsuntoihin.

kuva, jossa on kalenterin huhtikuun kuukausi

5. Käänny oman aluetoimistosi puoleen, mikäli kutsuntaposti ei saapunutkaan. Aluetoimisto toimittaa sinulle uuden kutsuntapostin. Lisätietoja kutsuntoihin valmistautumisesta saat omasta aluetoimistostasi.

6. Seuraa Puolustusvoimia somessa tunnisteella #inttiedessä, tervetuloa kutsuntoihin syksyllä!

´