Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat suosittelee alokkaita rokottautumaan – rokote mahdollista saada myös palveluksen alussa

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 10.12.2021 14.14
Tiedote

Puolustusvoimat suosittelee ottamaan rokotteet mutta ei edellytä EU:n rokotustodistusta palvelukseen saapuvilta alokkailta. Puolustusvoimat varautuu rokottamaan kaikki palveluksensa tammikuussa 2022 aloittavat koronavirusta ja influenssavirusta vastaan.

Rokotteiden ottaminen on tärkeää, koska varuskunnissa palvelee paljon ihmisiä eri puolilta Suomea. Yhteisissä tiloissa tartuntariski on korkea. 

Ottamalla rokotteen nyt saat EU:n rokotustodistuksen käyttöösi nopeasti ja pääset nauttimaan itselle tärkeistä mahdollisuuksista viettää vapaa-aikaa tulevan palveluksesi aikana. 

Puolustusvoimat tekee kaikkensa turvallisen varusmiespalveluksen eteen.

Ota mukaasi Omakanta-palvelusta kuvakaappaus tai tuloste rokotustodistuksesta ja muut Omakannassa olevat rokotustietosi. Oleellista on, että mukanasi on tieto, milloin olet saanut rokotteen. Toisen ja mahdollisen kolmannen rokoteannoksen saamisen ajankohta riippuu aikaisemmasta rokottautumisesta, ja tämä tieto ei välity QR-koodista. Esitä nämä tiedot terveydenhuollon ammattihenkilölle, kun tulet ensimmäisen kerran varuskunnan terveysasemalle. Muut tahot eivät kysy sinulta rokotustietoja Puolustusvoimissa.

Rokotustietoja tarvitaan rokottamisen järjestelyissä, sillä yhdestä rokoteampullista saadaan rokotteet usealle eri henkilölle. Samalle rokotuspäivälle tulee siis saada sopiva määrä rokotettavia, jotta yhtäkään annosta ei mene hukkaan ja rokotteita saadaan riittämään mahdollisimman monelle.

Rokottautumalla suojaat itseäsi, palvelustovereitasi ja läheisiäsi. Yhdessä luomme turvallisen palveluksen. 

Lisätietoja rokottautumisesta saat oman varuskuntasi terveysasemalta.