Hyppää sisältöön

Haku naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen helpottuu - sähköinen haku avattu

Maavoimat
Julkaisuajankohta 19.4.2021 13.20
Tiedote
kuva jossa näkymä naisten sähköiseen hakemukseen tietokoneella

Kynnys hakeutua naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen madaltuu, kun sähköinen haku otetaan käyttöön 19.4. Tavoitteena on helpottaa hakeutumista ja kasvattaa hakijamäärää naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Sähköinen hakumahdollisuus on jo kasvattanut hakemusten määrää Puolustusvoimien muihin tehtäviin.

Uudistus sujuvoittaa myös hakuun liittyvää asiointia, sillä asiointipalvelu opastaa hakemuksen täytössä, eikä paperisia hakemuslomakkeita enää tarvitse lähettää Puolustusvoimille. 

Hakulomakkeen liitteineen voit lähettää Puolustusvoimien asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi.puolustusvoimat.fi. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Hakemuksen lähettämisessä on kaksi vaihetta:

1. Vastaa varusmiespalvelusta ja terveydentilaa koskeviin kysymyksiin ja tallenna luonnos

  • Ensimmäisessä vaiheessa vastaa asiointipalvelussa palvelusta ja terveydentilaa koskeviin kysymyksiin. Tulosta täytetty hakemusluonnos ja varaa aika lääkärintarkastukseen. Ota hakemusluonnos otetaan mukaan lääkärintarkastukseen.

2. Liitä hakemukseen lääkärinlausunto ja lähetä hakemus

  • Lääkärintarkastuksen jälkeen kirjaudu takaisin asiointipalveluun ja liitä saatu lääkärinlausunto hakemukseen. Hakemus on tämän jälkeen valmis lähetettäväksi. Lähetä hakemus liitteineen 1.3. mennessä.

Tarvittaessa paperisen hakemuksen voi edelleen lähettää omaan aluetoimistoon. Hakemuslomakkeet löydät osoitteesta puolustusvoimat.fi/lomakkeet

Puolustusvoimat jatkaa sähköisten palveluiden kehittämistä

Puolustusvoimien tavoitteena on julkaista useita uusia asevelvollisten palveluita siten, että sähköinen asiointi kattaa kaikki asevelvollisten asiointitarpeet vuoden 2023 loppuun mennessä. 

Seuraavaksi julkaistaan mahdollisuus ilmoittaa palveluskelpoisuusmuutoksista. Palvelu tarjoaa kaikille asevelvollisille vahvaan tunnistautumiseen perustuvan, tietoturvallisen ja tietosuojan kannalta turvallisen ratkaisun lähettää Puolustusvoimille lääkärinlausuntoja ja ilmoittaa sairauksista tai vammoista joilla on mahdollisesti vaikutusta palveluskelpoisuuteen.

Tämän vuoden aikana avataan asevelvollisille ja vapaaehtoisille naisille suunnattu OmaIntti-palvelu. OmaIntti toimii henkilökohtaisena oppaana kaikissa asevelvollisuuden vaiheissa, alkaen kutsuntoihin valmistautumisesta sekä hakeutumisesta naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen ja päättyen reservin aikaan. OmaIntti ja sen ominaisuudet otetaan käyttöön vaiheittain, ensimmäinen avattava kokonaisuus on haku naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. 

´