Hyppää sisältöön

Sähköinen haku naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen avautuu huhtikuussa

Maavoimien esikunta
Julkaisuajankohta 5.3.2021 10.01
Tiedote
kuva jossa hymyilevä naissotilas

Kynnys hakeutua naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen madaltuu, kun sähköinen haku otetaan käyttöön viikolla 16. Uudistuksen tavoitteena on helpottaa hakeutumista ja kasvattaa hakijamäärää naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Sähköinen hakumahdollisuus on kasvattanut hakemusten määrää Puolustusvoimien muihin tehtäviin.

Uudistus sujuvoittaa myös hakuun liittyvää asiointia, sillä asiointipalvelu opastaa hakemuksen täytössä, eikä paperisia hakemuslomakkeita enää tarvita. Hakulomakkeen voi lähettää viikosta 16 alkaen Puolustusvoimien asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi.puolustusvoimat.fi. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Hakemuksen lähettämisessä on kaksi vaihetta:

  1. Ensimmäisessä vaiheessa asiointipalvelussa vastataan varusmiespalvelusta ja terveydentilaa koskeviin kysymyksiin. Täytetty hakemusluonnos tulostetaan ja varataan aika lääkärintarkastukseen. Tähän asti täytetyn hakemusluonnoksen tuloste otetaan mukaan lääkärintarkastukseen.
  2. Lääkärintarkastuksen jälkeen kirjaudutaan takaisin asiointipalveluun ja liitetään saatu lääkärinlausunto hakemukseen. Hakemus on tämän jälkeen valmis lähetettäväksi. Hakemus liitteineen lähetetään 1.3. mennessä.