Hyppää sisältöön

Naisten valintatilaisuudet järjestetään huhtikuussa paikallinen tilanne arvioiden

Maavoimien esikunta
Julkaisuajankohta 5.3.2021 9.49
Tiedote
kuva jossa naissotilas kasarmin edessä

Palvelukseen hakeneet naiset kutsutaan hakemuksen perusteella aluetoimiston järjestämään valintatilaisuuteen. Valintatilaisuudessa annetaan tietoa varusmiespalveluksesta ja asevelvollisuudesta, hakijat haastatellaan ja heidän terveydentilansa tarkistetaan. Valintatilaisuudessa hakijan on mahdollista esittää koulutusta ja palvelusta koskevat toiveet.

Valintatilaisuudet järjestetään paikallinen tilanne arvioiden joko lähi- tai etätilaisuutena huhtikuun aikana. Aluetoimistot ovat yhteydessä hakijoihin ja ilmoittavat, mikäli lähitilaisuus muuttuu etätilaisuudeksi. Muutoksista ilmoitetaan myös Maavoimien ja Puolustusvoimien verkkosivuilla ja somekanavilla, joten ne kannattaa laittaa seurantaan.

Lähitilaisuuksissa noudatetaan THL:n antamia suosituksia (mm. käsi- ja yskimishygienia, suojaetäisyydet). Valintatilaisuuksissa jaetaan kasvomaskit, joiden käytöstä sekä hygieniakäytännöistä ja turvaväleistä ohjeistetaan paikan päällä.

Tilaisuuksien suunnittelussa varaudutaan myös nopeasti muuttuviin kokoontumisrajoituksiin. Valintatilaisuuksiin osallistuvien lukumäärä ja käytössä olevien tilojen koko vaihtelevat eri kunnissa. Tarvittaessa ohjelmaa tiivistetään, istumajärjestystä väljennetään ja henkilöiden saapumista porrastetaan. Porrastamisesta ei välttämättä lähetetä erillistä ilmoitusta kotiin ennen tilaisuutta. 

Näillä toimilla huolehditaan siitä, että osastot pysyvät mahdollisimman pieninä ja kontaktit toisiin henkilöihin mahdollisimman lyhyinä.

Valintatilaisuuksiin osallistuvia pyydetään huomioimaan seuraavat varotoimenpiteet:

  • Jos olet sairas, ota yhteys omaan aluetoimistoosi ja sovi, miten osallistut valintatilaisuuteen.
  • Pese kätesi huolella heti tilaisuuteen saapuessasi ja huolehdi käsihygieniasta läpi tilaisuuden. 
  • Pidä turvaväli muihin tilaisuudessa oleviin henkilöihin.