Hyppää sisältöön

Lentoreserviupseerikurssin hakijamäärä jälleen kovalla tasolla

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 30.10.2023 11.28
Tiedote
Alkeiskoulutuskone Grob ilmassa.
Lentoreserviupseerikurssilla lentokoulutusta annetaan Grob-kalustolla.

Kaikkiaan 849 hakijaa tavoittelee paikkaa ensi heinäkuussa alkavalta lentoreserviupseerikurssilta. Määrä jäi 2000-luvun ennätysluvusta 21 hakijalla. Naisia kurssille haki määräaikaan mennessä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Nuorten kiinnostus sotilaslentäjän uraa kohtaan on edelleen voimissaan. Lentoreserviupseerikurssi 99:lle hakeneiden määrä ylsi lähes 2000-luvun ennätyslukemaan. Vuonna 2019 hakemuksia saatiin 870 eli 21 enemmän kuin tänä vuonna.

- Osasimme kyllä odottaa hyvää hakijamäärää, myöntää valintapäällikkö majuri Tuukka Antikainen Ilmasotakoulusta. Yleisesti korkea maanpuolustustahto, erityisen kiinnostava ja haastava palvelustehtävä sekä sotilaslentäjien erinomaiset uranäkymät ovat yhdistelmä, joka ilman muuta houkuttelee nuoria.

Naisia hakijoiden joukossa on 56, mikä ylittää viime vuonna saavutetun ennätyksen kolmella.

- Tätä kehitystä olemme seuranneet erityisen tyytyväisinä, toteaa Antikainen. Naiset ovat kaiken kaikkiaan aiempaa kiinnostuneempia varusmiespalveluksen suorittamisesta, ja on hienoa, että erityistehtävät koetaan varteenotettavina vaihtoehtoina.

 

Uuden hävittäjän ohjaimiin

Tällä hakukierroksella valittavien nuorten joukossa on niitä henkilöitä, jotka tullaan aikanaan kouluttamaan F-35-hävittäjän ohjaajiksi. Vaikka uuden suorituskyvyn käyttöönotto tuo jollakin aikavälillä muutoksia sotilaslentäjien koulutukseen, lentoreserviupseerikurssilaisten valintaprosessiin sillä ei toistaiseksi ole vaikutusta.

- Tässä vaiheessa suoritamme henkilövalinnat aivan samoin perustein kuin aiemminkin, luonnehtii valintapäällikkö Antikainen. Myös alkeislentokoulutuksen koulutussuunnitelma ja oppimistavoitteet Grob-kalustolla noudattelevat samaa kaavaa kuin aiemmin. Motivaatiotekijänä mahdollisuus päästä tulevaisuudessa F-35-kalustoa käyttämään on kuitenkin merkittävä.

Lentoreserviupseerikurssille valitaan nelisenkymmentä henkilöä. Kuusivaiheinen valintaprosessi saadaan loppuun kesäkuun puoliväliin mennessä.

- Mikäli paikka lentoreserviupseerikurssilla ei aukea ensi yrittämällä, kannattaa potentiaalisten hakijoiden yrittää uudelleen, kannustaa majuri Antikainen. Sotilasilmailun parissa on muitakin mahdollisuuksia suorittaa kiinnostava ja haastava varusmiespalvelus, esimerkiksi aliupseerikurssin johtokeskuslinja sekä lentotekninen linja ovat erinomaisia palvelus- ja sotilasuravaihtoehtoja.

 

Lisätietoja:
valintapäällikkö, majuri
Tuukka Antikainen
p. 0299 800 (puolustusvoimien vaihde)
[email protected]

´