Hyppää sisältöön

Asevelvollisten junamatkojen paikanvaraus uudistuu

12.7.2021 13.52
Tiedote

Asevelvollisten junamatkustamisen paikanvaraus uudistuu 7.7.2021 alkaen ja laajenee koskemaan kaikkia asevelvollisia. Eko-luokan paikanvaraus palvelusmatkoille tehdään puhelimella VR Matkalla -sovellusta käyttäen.

VR Matkalla -sovellus mahdollistaa asevelvollisten palvelusmatkoille istumapaikan varaamisen VR:n kaukoliikenteen junamatkoille sekä ennakkovarauksen tekemisen taajama- ja lähiliikenteen paikanvarauksettomiin junavuoroihin (ei koske HSL-alueen junia). Sovelluksessa on mahdollista peruuttaa myös varattu junamatka. Sovelluksen käyttäminen vaatii rekisteröitymisen ja tunnuksen luomisen. Mikäli asevelvollinen ei rekisteröidy sovelluksen käyttäjäksi, matkustaa hän ilman varattua istumapaikkaa.

Asevelvollisen on matkustaessaan pystyttävä todentamaan oikeutensa matkaan. Tunnistaminen edellyttää, että varusmiespalvelusta suorittavalla henkilöllä on voimassa oleva varusmieskortti ja päällään Puolustusvoimien määrittelemä lomapuku tai vaihtoehtoisesti asevelvollisella on oltava kirjallinen matkaoikeuden osoittava dokumentti. 

VR Matkalla -sovelluksen toimintamalli asevelvollisille

Aiempi selainpohjainen paikanvaraus (m.vr.fi) varusmiehille tulee poistumaan käytöstä vuoden 2021 aikana.

Matkustusluokan korotus omakustanteisesti

Uudistus tuo myös mahdollisuuden asevelvollisille lisätä omakustanteisesti matkustusmukavuutta. Asevelvollinen voi halutessaan korottaa matkustusluokkaa lisämaksulliseen paikkaan VR Matkalla -sovelluksessa. Tämän korotuksen asevelvollinen maksaa itse, eikä se ole osa VR:n ja Puolustusvoimien välistä sopimusta. Asevelvollisen lippu muodostuu tällöin Puolustusvoimien kustantamasta palvelusmatkasta (hinta sovelluksessa 0 €) ja itse ostamasta matkaluokan korotuksen erotuksesta.

Lisätietoja: https://www.vr.fi/alennusta-junalipuista/varusmiesalennus