Skip to content

Paikallisjoukkojen taisteluharjoitus Lounais-Suomessa

Pori Brigade
Julkaisuajankohta 10.11.2020 13.20
Tiedote
Kuvitus kuva, jossa etualalla naisreserviläinen kasvomaski päässä ja taustalla miesreserviläinen myös kasvomaskissa.

Porin prikaati järjestää Myrsky20-harjoituksen 13.–15.11. Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Kyseessä on Puolustusvoimien vapaaehtoinen harjoitus (VEH), johon osallistuu noin 450 vapaaehtoista reserviläistä, 100 varusmiestä ja 30 Puolustusvoimien palkattuun henkilökuntaan kuuluvaa.

Myrsky20-harjoituksessa keskitytään paikallisjoukkojen saattotehtäviin ja erilaisiin soveltaviin tilanneharjoituksiin. Harjoituksen aikana pyritään välttämään ulkopuolisille aiheutuvaa häiriötä ja haittaa, mutta Myrsky20 voi näkyä Turku-Uusikaupunki-Eura-Pori-Lieto-Laitila alueilla sekä Säkylässä ja Niinisalossa viikonlopun aikana sotilasjoukkojen tai yksittäisten sotilasajoneuvojen liikkeinä. 

Lounais-Suomen aluetoimisto johtaa harjoituksen yhteistyössä MPK:n Lounais-Suomen reserviläiskouluttajien kanssa. Harjoituksen kohdalla tehdään jatkuvaa arviointia COVID19-tilanteesta ja siinä otetaan huomioon Puolustusvoimien omien ohjeiden lisäksi valtioneuvoston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamat rajoitukset ja suositukset sekä alueellinen tilanne.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #myrsky20.

´