Hyppää sisältöön

Tuleva varusmies, hae sotilasavustusta nyt!

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 12.12.2019 10.23
Tiedote
kuva, jossa on euron kolikoita

Sotilasavustusta voi hakea kuukautta ennen palveluksen aloitusta. Seuraava palvelukseen aloituspäivä on 6.1.2020.

Kela voi maksaa palvelusajalta sotilasavustusta asevelvolliselle ja hänen omaiselleen. Asevelvollisella tarkoitetaan henkilöä, joka suorittaa ase- tai siviilipalvelusta tai aseetonta palvelusta. Omaisella tarkoitetaan asevelvollisen puolisoa tai huollettavana olevaa lasta. Avopuoliso katsotaan omaiseksi vain, jos asevelvollisella on hänen kanssaan yhteinen lapsi.

Palvelusta suorittava voi hakea sotilasavustuksen asumisavustusta ja avustusta opintolainan korkoihin. Avustukseen oikeutettu asevelvollisen puoliso voi hakea perusavustusta, asumisavustusta ja erityisavustusta.

Sotilasavustusta voi hakea helposti Kelan asiointipalvelussa. Verkossa voi myös tarkistaa, onko hakemus ratkaistu ja milloin etuus maksetaan. Asiointipalveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Sotilasavustusta ei voi saada takautuvasti

Jos palvelusta suorittava tai hänen perheensä saa Kelasta yleistä asumistukea ennen palvelukseen astumista, asumistuki jatkuu palveluksen ajan. Asumistukea voidaan täydentää sotilasavustuksella. Tarvittaessa asumistuen määrä tarkistetaan.

Sotilasavustusta ei voi hakea takautuvasti. Kela myöntää sen aikaisintaan hakemuskuukauden alusta.

Asiantuntijat vastaavat arkisin sotilasavustuksen Kysy Kelasta -palstalla sellaisiin kysymyksiin, joissa ei tarvitse tuntea asiakkaan yksilöllistä tilannetta.

Tiedote on julkaistu Kelan verkkosivuilla 5.12.2019.

´